Μητσοτάκης και Πορτοσάλτε στο στούντιο του ΣΚΑΪ και η δημοσιογραφία στο απόσπασμα!

Μητσοτάκης και Πορτοσάλτε στο στούντιο του ΣΚΑΪ και η δημοσιογραφία στο απόσπασμα!

Μόνον στην Ελλάδα, ή μάλλον σε τριτοκοσμικές χώρες ένας πρωθυπουργός δίνει συνέντευξη σε δημοσιογράφο που έχει αναφωνήσει «Μητσοτάκης μέχρι να χαθεί ο ήλιος». Την ίδια ώρα δείχνει ασέβεια στους πολιτικούς του αντιπάλους και συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλεί «μόρφωμα».

Το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε για μία ακόμη φορά την πόρτα του ΣΚΑΪ όπου αισθάνεται σαν στο σπίτι του. Εξάλλου ο έρωτας του σταθμού για τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κρύβεται και έχει ξεχαστεί το παρελθόν όπου ο υπ΄αριθμόν ένα πολιτικός εχθρός του παραλιακού σταθμού του Φαλήρου ήταν ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης: Όταν για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο ΣΚΑΪ ήταν ένα «χαμαιτυπείο» (Video)

Αλλά για να είμαστε και πιο σωστοί, ο Άρης Πορτοσάλτε έχει ανεβάσει τους τόνους κατά της κυβέρνησης, σαν τους οπαδούς που πετάγονται από τη κερκίδα για ένα αυτογκόλ.

Είναι αυτή η υπερβολική αγάπη στην ομάδα που σε κάνει έξαλλο όταν χάνει. Ήταν τότε που μίλησε για την οικογενειοκρατία ή για την αποτυχία του «13 στα 13» στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αυτά όμως δικαιολογούνται από την μεγάλη αγάπη.

Δεν μπορούμε να σας πούμε για τις ερωτήσεις του Άρη Πορτοσάλτε γιατί στα δύο τηλεγραφήματα του ΑΠΕ που έστειλε αμέσως – στις 8:48 και στις 9:24- ώστε να ενημερωθεί «αντικειμενικά» το πανελλήνιο για τις σκέψεις του κυρίου Μητσοτάκη, δεν περιλαμβάνονται.

Αλίμονο αν ο Άρης Πορτοσάλτε έθετε ερωτήσεις και αμφισβητούσε την κυβερνητική πολιτική. Το χαλί είχε στρωθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ανενόχλητος χωρίς καμία αμφισβήτηση αυτά που ήθελε να πει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε όμως ακριβώς αυτό για το οποίο είχε πάει με τα χαρτιά μπροστά του: Προπαγάνδα!

Μίλησε για την αγωνία του για την Αθήνα που θέλει να αυξήσει τα ποδήλατα, αλλά και για τις 700 κάμερες στο κέντρο και τα φανάρια με την τεχνητή νοημοσύνη.
Έστειλε μήνυμα στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χάρη Δούκα πως η Βασιλίσσης Όλγας θα μείνει πεζόδρομος και πως η γραμμή του μετρό 4 θα μείνει ως έχει.

Σε αντίθεση με τα τόσα δισ. στις απευθείας αναθέσεις είπε ότι μπορούν να δοθούν 350 εκατ. στους αδύναμους με πενταροδεκάρες σε ΑΜΕΑ, χαμηλοσυνταξιούχους και με ελάχιστο εισόδημα.

Επανέλαβε την προσπάθεια πάταξης φοροδιαφυγής πέρα από τα μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, λέγοντας πως όποιος «φοροδιαφεύγει ζημιώνει διπλά το κράτος». Κανένας λόγος βέβαια για τις μεγάλες εταιρείες και όλα τα κεφάλαια στο εξωτερικό και σε Παραδείσους.

Επανέλαβε το μύθευμα για έλεγχο της αγοράς και τις ακρίβειας αλλά και για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.

Για την Υγεία μίλησε για στήριξη προς τους γιατρούς του ΕΣΥ χωρίς σπατάλες αλλά και σε προσλήψεις γιατρών (που μόνον ο ίδιος βλέπει).

Αναφέρθηκε στη Θεσσαλία λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα και για τα Τέμπη πως «ό,τι και να κάνουμε κατηγορούμαστε για συγκάλυψη».

Για να ελληνοτουρκικά αρνήθηκε πως συζητούν εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, σημειώνοντας πως κάνουν μια προσπάθεια να αφήσουν πίσω τους μια δύσκολη εποχή.

«Μόρφωμα» ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τον Μητσοτάκη

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ωστόσο πως «ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να προβλέψει αυτό που συμβαίνει».

Πέραν της προπαγάνδας που ήταν ο κύριος στόχος της συνέντευξης του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να δείξει όλη την αλαζονεία του και την ασέβεια στους πολιτικούς του αντιπάλους, λέγοντας αρχικά ότι έχει δώσει υπόσχεση στον εαυτό του να μη μιλάει για τα εσωτερικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο όχι μόνον αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «μόρφωμα» αλλά προεξόφλησε πως έφυγε πλέον η εξουσία «οριστικά και αμετάκλητα».

Παράλληλα αν και ο ίδιος γνωρίζει για τον στρατό των τρολ της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιεί το ίδιο θέμα για να βλάψει τον αντίπαλό του.

«Δεν είναι τωρινό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι ξαφνικά ανακάλυψαν τα τρολ του διαδικτύου(…) Ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιούσε τα τρολς του διαδικτύου, κεντρικά».
Και προσθέτει χωρίς κανένα σεβασμό προς τους αντιπάλους του λέγοντας πως «τώρα που έφυγε η προοπτική εξουσίας ανακαλύφθηκαν όλες οι παθογένειες ενός μορφώματος του οποίου ουσιαστικά ο μόνος λόγος ύπαρξης ήταν η εξουσία». Ο Άρης Πορτοσάλτε ωστόσο δεν του λέει τίποτα!

Υποτιμητικά βέβαια φέρθηκε και για την επαφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη προς τους πολίτες, θεωρώντας πως και ο ίδιος έχει το χάρισμα αυτό:
«Η πολιτική ζωή δεν ξεκίνησε με την άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη. Είκοσι χρόνια πηγαίνω στους πολίτες και συζητώ δεν είναι κάτι καινούργιο. Την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία δεν την ανακάλυψε ο κ. Κασσελάκης», συμπληρώνει με γέλια. 

Γενικά η συνέντευξη ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα. Ο πρωθυπουργός πήγε, είπε αυτά που είχε, δεν αισθάνθηκε καμία πίεση, δεν απάντησε σε καυτές ερωτήσεις, δεν αμφισβητήθηκε.

Τελικά δεν είμαστε τυχαία στην 107η θέση στον παγκόσμιο κατάλογο Ελευθερίας του Τύπου.

Όχι δεν ντρέπονται να κάνουν τέτοιες συνεντεύξεις. Πραγματικές συνεντεύξεις δεν θα άντεχαν!

Διαβάστε επίσης: «Κόλαφος» για Μητσοτάκη η ετήσια έκθεση του HRW με αιχμές για σκάνδαλο υποκλοπών, Ελευθερία Τύπου

Διαβάστε επίσης: Γεραπετρίτης σε ρόλο αρχισυντάκτη προσπάθησε να υποδείξει ερώτηση – Τον αποστόμωσε η Τζίμα (Video)

Διαβάστε επίσης: Αυτιάς στο ΣΚΑΪ: Νέο κρούσμα ομοφοβικών σχολίων κατά Κασσελάκη (βίντεο)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter