Μητσοτάκης: Πώς δικαιολόγησε την εσπευσμένη κατά 1 μήνα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Μητσοτάκης: Πώς δικαιολόγησε την εσπευσμένη κατά 1 μήνα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Δεν συσχετίζεται με τις εκλογές η αύξηση στον κατώτατο μισθό, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης , απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην καθιερωμένη τελετή για τις ευχές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το νέο χρόνο, από την πολιτική , στρατιωτική, δικαστική και πνευματική ηγεσία.

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η επιλογή να γίνει η αύξηση του κατώτερου μισθού ένα μήνα νωρίτερα, δεν έχει σχέση με τις εκλογές. «Θέλω να το αποσαφηνίσω. Η επιλογή να έρθει ένα μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τελειώνει τον πρώτο τρίμηνο τον Απρίλιο, αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο».

Διαβάστε επίσης – Κάλπικες υποσχέσεις Μητσοτάκη για το 2023 – Τώρα θυμήθηκε «καλύτερους μισθούς» και «αξιοπρεπή υγεία»

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του έσπευσε να μοιράσει διάφορες υποσχέσεις για τους μισθούς και την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. λέγοντας ότι «καλύτεροι μισθοί, αξιοπρεπής υγεία για όλους και προσιτή στέγη, ιδίως για τους νέους» θα είναι οι στόχοι για το 2023.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού αναφέρθηκε στον «εισαγόμενο πληθωρισμό, που ροκανίζει το μέσο εισόδημα», αλλά και στις «στοχευμένες προσπάθειες του κράτους να στηρίξει την κοινωνία και την οικονομία στην κάθε απρόβλεπτη δοκιμασία», απαρίθμησε τα μέτρα-ψίχουλα της κυβέρνησης από το νέο έτος, όπως η αύξηση των συντάξεων, η αύξηση των μισθών των ιατρών του ΕΣΥ και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter