Μητσοτάκης προς Σακελλαροπούλου: Φόβος για το ενδεχόμενο της αποχής – Τα μηνύματα προς τον Ερντογάν

Μητσοτάκης προς Σακελλαροπούλου: Φόβος για το ενδεχόμενο της αποχής – Τα μηνύματα προς τον Ερντογάν

Στην καθιερωμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός αποτύπωσε τους φόβους του σχετικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης μεγάλης αποχής στις ευρωεκλογές, ενώ εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, κάτι που όπως τόνισε θα θέσει στην συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι εν’ όψει των ευρωεκλογών καλλιεργούν στοιχεία «έντονης πόλωσης».

Ο φόβος της αποχής

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός μίλησε για άλλη μία φορά για έναν από τους μεγαλύτερους φόβους του Μαξίμου, σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχει μεγάλη αποχή. Για αυτό και επεσήμανε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή των πολιτών, τόσο δυνατότερη θα είναι η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Τα μηνύματα στον Ερντογάν

Σε ότι αφορά την επικείμενη συνάντηση με τον Ερντογάν στην Τουρκία, που θα γίνει τη Δευτέρα (13/5), ο πρωθυπουργός είπε ότι η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, ήταν αχρείαστη και πρόσθεσε πως είναι μια ενέργεια που προσβάλλει την πλούσια ιστορία της Κωνσταντινούπολης ως σταυροδρόμι πολιτισμών. Επίσης, είπε ότι αυτό το ζήτημα θα τεθεί στον Τούρκο πρόεδρο.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συμφώνησε ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η καλή επικοινωνία με τη Τουρκία. Σημείωσε, ότι η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί δεν δίνει ένα καλό μήνυμα διότι πρόκειται για ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, η κυρία Σακελλαρόπουλου, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η μαζική συμμετοχή, τονίζοντας ότι είναι η Ευρώπη έχει να πετύχει σημαντικές προκλήσεις.

Διαβάστε επίσης:


Ανατροπή για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης – Επιστρέφουν όλοι στο εδώλιο





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter