Μονακό – Παναθηναϊκός 90-91: Θρίαμβος με τρίποντο του Γκριγκόνις

Μονακό – Παναθηναϊκός 90-91: Θρίαμβος με τρίποντο του Γκριγκόνις
EUROLEAGUE 2023-2024 / ΜΟΝΑΚΟ - ΠΑΟ

Ένα απίθανο τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις τη στιγμή που ακουγόταν η κόρνα της λήξης έδωσε στον Παναθηναϊκό μεγάλη νίκη επί της Μονακό στο Μόντε Κάρλο: 90-91, με ανατροπή από το -15.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν καλά με μπροστάρηδες τους Γκριγκόνις, Σλούκα και προηγήθηκαν με 10-18 και 19-26. Οι Μονεγάσκοι ανέκαμψαν με Τζέιμς, Χολ, Οκόμπο και γρήγορα προσπέρασαν: 38-32, 47-39 στην ανάπαυλα και αργότερα 60-45. Δύο τρίποντα του Λούκα Βιλντόσα έδωσαν πνοή στον Παναθηναϊκό, ο οποίος μείωσε σε 61-56 με καλάθι του Μήτογλου.

Το σκορ έγινε 72-60, αλλά το κρεσέντο του Κέντρικ Ναν κράτησε τον Παναθηναϊκό ζωντανό και τον έφερε σε απόσταση βολής με διαδοχικά καλάθια και ασίστ: 82-79. Ο Σλούκας ισοφάρισε με τρίποντο (84-84), ο Μοτιεγιούνας έβαλε 1 στις 2 βολές, ο Ναν αστόχησε και ο Τζέιμς έγραψε το 88-84 από τη γραμμή στα 52’’. Ο Σλούκας σκόραρε ξανά, ο Ναν έκλεψε τη μπάλα και ο Λεσόρ ισοφάρισε 20’’ πριν το φινάλε. Το δύσκολο καλάθι του Έλι Οκόμπο 2’’ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά την τελευταία λέξη την είπε ο Λιθουανός του Παναθηναϊκού, μέσα σε τρελό ελληνικό πανηγύρι στο παρκέ.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 17 πόντους. Στο δεύτερο παιχνίδι μετά την επιστροφή του μετά από απουσία αρκετών εβδομάδων λόγω τραυματισμού, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ πέτυχε 2 πόντους. Ο Μάριους Γκριγκόνις έπαιξε τραυματίας και ήταν από τους κορυφαίους, με απολογισμό 15 πόντων.

Ο Ναν πέτυχε σχεδόν όλους τους πόντους του (14) στη δ΄ περίοδο. Ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποίησε και τους Βιλντόσα 11, Γκραντ 2, Μήτογλου 12, Λεσόρ 16, Κ. Αντετοκούνμπο, Μπαλτσερόφσκι 2. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου παραμένει παροπλισμένος λόγω τραυματισμού.

Ο Μάικ Τζέιμς πέτυχε 16 πόντους απέναντι στην παλιά του ομάδα, ενώ ο Αλφα Ντιαλό, που πέρασε για λίγο από το ΟΑΚΑ, πρόσθεσε 17. Ο πολύς Κέμπα Γουόκερ έβαλε 13, ενώ διακρίθηκαν από τη Μονακό και οι Οκόμπο 15, Χολ 11. Απουσίασε ο τραυματίας Τζόρνταν Λόιντ.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός μετράει 8 νίκες και 7 ήττες και είναι ισόβαθμος με τη Μονακό. Το «τριφύλλι» είχε τη συμπαράσταση 200 οπαδών του που πανηγύρισαν έξαλλα, ενώ στο Πριγκιπάτο ταξίδεψε και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός «μετακομίζει» για το επόμενο διήμερο στο Μιλάνο, όπου θα αντιμετωπίζει την Αρμάνι την Παρασκευή. Το ίδιο βράδυ, ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία. Χθες οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από τη Βίρτους στη Μπολόνια με 69-67 με καλάθι του Χάκετ 44’’ πριν τη λήξη και έπεσαν στο 7-8. Οι Ιταλοί βρίσκονται στη δεύτερη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 11-4 έναντι 10-5 της Μπαρτσελόνα, ενώ η Ρεάλ προπορεύεται με 13 νίκες και μόνο 1 ήττα.

Αντεξε ο ΠΑΟΚ

Σε αγώνα για το Basketball Champions League, o ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την τουρκική Γαλατασαράι στην Πυλαία με 79-85 (ημίχρονο 44-49). Ωστόσο, η ήττα ήταν γλυκιά, αφού ο «Δικέφαλος» κατόρθωσε να προστατεύσει τη διαφορά της νίκης που είχε πετύχει στον πρώτο γύρο στην Κωνσταντινούπολη και θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο την επίσης τουρκική Τόφας με πλεονέκτημα έδρας στη φάση των play-in, στις αρχές Γενάρη.

Ο Σμιθ ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ του Φώτη Τακιανού με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Γιεμπόα πέτυχε 26 με 7/9 τρίποντα για τη Γαλατασαράι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter