Μπαντλί: Η πόλη του Πακιστάν που θρηνεί για τους αγνοούμενους της στο ναυάγιο της Πύλου

Μπαντλί: Η πόλη του Πακιστάν που θρηνεί για τους αγνοούμενους της στο ναυάγιο της Πύλου

Τους αγνοούμενους της στο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, όπου το αλιευτικό μετατράπηκε σε υγρό τάφο για εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, θρηνεί η πόλη Μπαντλί του Πακιστάν, από όπου συγκεκριμένα κατάγονταν 24 άνθρωποι που ενδέχεται να συγκαταλέγονται μεταξύ των εκατοντάδων νεκρών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, τις τελευταίες ημέρες στην πακιστανική πόλη των 15.000 κατοίκων, συγγενείς των αγνοουμένων δίνουν δείγματα DNA για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των 82 νεκρών από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

Η Σαχνάζ Μπίμπι είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον 20χρονο γιο της, μια μέρα πριν ένα παλιό και υπερφορτωμένο αλιευτικό αναχωρήσει από τη Λιβύη για τα ύδατα της Μεσογείου, παίρνοντας μια από τις επικίνδυνες μεταναστευτικές διαδρομές στον κόσμο.

«Το βράδυ, ο γιος μου μου είπε ότι ο καιρός δεν ήταν καθαρός. Του είπα να μην ανέβει στο σκάφος, αλλά δεν με άκουσε», είπε η 50χρονη Μπίμπι αφού έδωσε δείγμα DNA σε ένα τοπικό νοσοκομείο.

«Μου είπε: “Μάνα, σε αφήνω, έχοντας την προστασία του Αλλάχ. Προσευχήσου για μένα», προσθέτει, με τη φωνή της βραχνή από το κλάμα, σκουπίζοντας τα δάκρυα με το σάλι της.

Υπενθυμίζεται πως οι  ελληνικές αρχές δεν γνωρίζουν ακριβώς πόσα άτομα επέβαιναν στο σκάφος όταν σημειώθηκε το ναυάγιο, το χειρότερο στην ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: AFP, EΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Εισηγήτρια ΟΗΕ για Πύλο: Το ναυάγιο «ήταν προϊόν πολιτικών αποφάσεων» – Το Λιμενικό είχε υποχρέωση να επέμβει

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter