Μπάσκετ: Άντεξε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι

Μπάσκετ: Άντεξε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι

Μόνο για ένα εικοσάλεπτο δυσκολεύτηκε ο πρωταθλητής Παναθηναϊκό στο Περιστέρι, στο παιχνίδι με το οποίο έκλεισε η αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Basket League: 62-77, ημίχρονο 41-41.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από το -12 των πρώτων λεπτών στο +10 της γ’ περιόδου (53-63) και κράτησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα μέχρι το τέλος, παίζοντας εξαιρετική άμυνα.

«Είναι ένα άγριο πρωτάθλημα, που δεν παρέχει την πολυτέλεια για άσχημες εμφανίσεις», είπε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού. «Δεν υπάρχει γλυκόπικρη ήττα, πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια», τόνισε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Ο Ντάριλ Μέικον πέτυχε 16 πόντους, ο Γιώργος Παπαγιάννης 14, ο Ιωάννης Παπαπέτρου 12, ο Κέντρικ Πέρι 11 και ο Οκάρο Ουάιτ 10 για τον Παναθηναϊκό. Οι Λίνος Χρυσικόπουλος και Δημήτρης Κατσίβελης έβαλαν από 12 για το Περιστέρι.

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε παράταση για να νικήσει στο Ιβανώφειο τον Ηρακλή (92-98, Βεζένκοφ 24), που ισοφάρισε στην εκπνοή με τρίποντο του Παπαδάκη και είχε υπηρεσιακό προπονητή τον Παντελή Μπούτσκο. Στο ξεκίνημα του αγώνα, τραυματίστηκε στο γόνατο ο Κώστας Παπανικολάου.

Στον σημαντικότερο από τους υπόλοιπους αγώνες της 4ης αγωνιστικής, η ΑΕΚ νίκησε τον Άρη στα Λιόσια με 64-63, με καλάθι του Ανδρέα Πετρόπουλου 4’’ πριν το φινάλε. Τα άλλα αποτελέσματα: Λαύριο-Απόλλων Π. 82-66, Προμηθέας-Λάρισα 91-77, Κολοσσός-Ιωνικός 88-81. Ο ΠΑΟΚ είχε ρεπό.

Ο Ολυμπιακός έμεινε μόνος αήττητος με ρεκόρ 4-0, ενώ Κολοσσός, Προμηθέας και Λαύριο ακολουθούν με 3-1. Ο Απόλλων και η ΑΕΚ βρίσκονται στο 2-2, ενώ ο Ηρακλής (0-3) είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει γευτεί τη νίκη. Μετά την παραίτηση του Θανάση Σκουρτόπουλου, ο «γηραιός» θα συνεχίσει με προπονητή τον Στέργιο Κουφό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter