Μπάσκετ: Επικαλέστηκαν ανύπαρκτο κανονισμό για να κατεβάσουν το πανό

Μπάσκετ: Επικαλέστηκαν ανύπαρκτο κανονισμό για να κατεβάσουν το πανό

Aνύπαρκτο κανονισμό επικαλέστηκαν οι διαιτητές και ο κομισάριος του αγώνα μπάσκετ Ιωνικού-ΑΕΚ, στην πρεμούρα τους να κατεβάσουν το αντικυβερνητικό πανό από τις κερκίδες του κλειστού της Νίκαιας.

«Ο κανονισμός λέει ότι το πανό πρέπει να κατεβεί», υποστήριξε ο κομισάριος της αναμέτρησης, μιλώντας σε παράγοντες των δύο ομάδων. Ωστόσο, η προκήρυξη του πρωταθλήματος από τον ΕΣΑΚΕ (άρθρο 27) απαγορεύει ρητά «υβριστικά συνθήματα κατά συγκεκριμένου προσώπου ή προσβολή συμβόλων».

Το περιεχόμενο του πανό που αναρτήθηκε από τους οπαδούς του Ιωνικού δεν περιείχε ύβρεις ούτε προσέβαλε εθνικά σύμβολα, ενώ απέφευγε αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα. «Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, αλλά ούτε και ατύχημα. Την κρατική δολοφονία βαφτίσατε δυστύχημα», έγραφε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας ΒΝ Sports, o πρώτος διαιτητής Τάσος Κάρδαρης και ο κομισάριος του αγώνα Παναγιώτης Ντάβαρης ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας (με παρότρυνση του εκτελεστικού διευθυντή της διοργανώτριας αρχής (ΕΣΑΚΕ) Κων. Μουλίνο), ώστε να κατεβεί το πανό.

Η ιδέα απορρίφθηκε ως πρακτικά ανέφικτη και εμπρηστική, ενώ ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ένιψε τας χείρας του σε τηλεφωνική επικοινωνία. «Δεν είναι δική μου δουλειά να αποφασίσω αν θα γίνει ο αγώνας», φέρεται ειπών.

Ρόλο μεσολαβητή ανέλαβε τελικά αντιπροσωπεία του Ιωνικού, αποτελούμενη από τον γενικό διευθυντή Δούνη, τον μάνατζερ Κουτρούλια και τον αρχηγό της ομάδας Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Το τρίο πήγε στο σημείο και ζήτησε από τους οπαδούς να βοηθήσουν, ώστε να γίνει ο αγώνας.

«Κάντε ότι νομίζετε. Θέλετε να το κατεβάσετε κατεβάστε το. Θέλετε να μην το κατεβάσετε, μην το κατεβάσετε. Αλλά ο αγώνας πρέπει να ξεκινήσει», είπε ο Μαυροκεφαλίδης προς την εξέδρα, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες. Με άλλα λόγια, ο διεθνής μπασκετμπολίστας αρνήθηκε να ακολουθήσει την οδηγία των διαιτητών και του κομισάριου.

Ανένδοτοι οι οπαδοί, άφησαν το πανό σε περίοπτη θέση μέχρι το τέλος του αγώνα, με ηχητική υπόκρουση υβριστικά συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό και την αστυνομία. Το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση 20 λεπτών και έγινε κανονικά παρά την απειλή μηδενισμού του Ιωνικού, με νικήτρια την ΑΕΚ (79-98). Υπενθυμίζεται, ότι οι διαιτητές υπάγονται στη φιλοκυβερνητική ΕΟΚ. Οι Συμεωνίδης, Καρπάνος ήταν οι άλλοι δύο ρέφερι στον αγώνα της Νίκαιας.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η ΕΡΤ διέκοψε για αρκετά λεπτά την ζωντανή μετάδοση της από το Ertflix πριν το τζάμπολ, ενώ απέφευγε συστηματικά να δείξει το επίμαχο ευμεγέθες πανό, όσο αυτό ήταν εφικτό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter