Μπάσκετ: «Κόκκινος» θρίαμβος στο ντέρμπι

Μπάσκετ: «Κόκκινος» θρίαμβος στο ντέρμπι

Μεγάλη νίκη που ουσιαστικά του χαρίζει το πλεονέκτημα έδρας εν όψει των πλέι-οφ της Basket League πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Παναθηναϊκού στο «ντέρμπι αιωνίων» στο ΟΑΚΑ: 62-68.

Στο ημίχρονο το σκορ ήταν ισόπαλο 34-34, αφού ο Ολυμπιακός ισορρόπησε με τους Σλούκα, ΜακΚίσικ μετά το ξέσπασμα των Μέικον, Παπαπέτρου. Οι «πράσινοι» ξέφυγαν προσωρινά με 45-39 με τρίποντο του Σαντ-Ρόος, αλλά οι Πειραιώτες επιτέθηκαν με καλή άμυνα και προηγήθηκαν με 48-52 με τον Παπανικολάου.

Οι δύο ομάδες βάδισαν χέρι χέρι στην δ’ περίοδο μέχρι το 36ο λεπτό: 57-56 με τρίποντο του Νέντοβιτς, 57-59 με τρίποντο του Βεζένκοφ, 60-61 με τρίποντο του Παπαπέτρου. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε με σερί 0-7 στο τελευταίο τετράλεπτο και κατόρθωσε να καλύψει και τη διαφορά της ήττας του στο Φάληρο (76-81).
“Έπρεπε να το πάρουμε το παιχνίδι, δικαιούμαστε να είμαστε πρώτοι με βάση την εικόνα μας”, δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. “Ελέγξαμε το παιχνίδι και κάναμε πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι. Έχουμε βαρύ πρόγραμμα και συνεχίζουμε, μας περιμένουν τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας”.
Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού με 13 πόντους και 15 ριμπάουντ. Ο Σακίλ ΜακΚίσικι πρόσθεσε 18 πόντους, ενώ ο Κώστας Σλούκας είχε 12 πόντους και 7 ασίστ. Χρησιμοποιήθηκαν και οι Ουόκαπ 11, Ντόρσεϊ 2, Φαλ 6, Πρίντεζης 2, Λούντζης, Μάρτιν 1, Παπανικολάου 3.
“Ήμασταν πολύ στρεσαρισμένοι και χαλάσαμε το μυαλό μας, με αποτέλεσμα να κάνουμε αρκετά λάθη”, σχολίασε ο Δημήτρης Πρίφτης. “Κρίμα, παλέψαμε, αλλά με 62 πόντους δεν μπορείς να κερδίσεις. Σαφέστατα ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι, αλλά όλα θα κριθούν τον Ιούνιο”.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς, που έπαιξε τραυματίας, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 18 πόντους. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πέτυχε 14 και ο Γιώργος Παπαγιάννης 10, ενώ έπαιξαν και οι Έβανς 4, Σαντ-Ρόος 5, Μέικον 7, Μποχωρίδης, Ουάιτ 2, Μαντζούκας 2.

Απουσίασε ο Ζαν-Σαρλ, ο οποίος έπαθε κολικό του νεφρού και εισήχθη σε νοσοκομείο σήμερα το πρωί.

O Oλυμπιακός προηγείται στη βαθμολογία με ρεκόρ 18-1 και ουσιαστικά εξασφάλισε το πλεονέκτημα της έδρας για τα εγχώρια πλέι-οφ, αφού έχει περιθώριο ακόμα και για μία γκέλα στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια του μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Ο ηττημένος της αποψινής τιτανομαχίας έπεσε στο 17-2, ενώ ακολουθούν ο Προμηθέας με 11-6, ο Κολοσσός με 11-8, η Λάρισα με 9-9 και η ΑΕΚ με 10-10.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter