Μπάσκετ – Κύπελλο Ελλάδας: Στην παράταση γλίτωσε τη νίλα η ΑΕΚ με τον Πανιώνιο

Μπάσκετ – Κύπελλο Ελλάδας: Στην παράταση γλίτωσε τη νίλα η ΑΕΚ με τον Πανιώνιο

Παράταση χρειάστηκε η ΑΕΚ για να… ξεφορτωθεί τον ταπεινό Πανιώνιο και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, στο εναρκτήριο ματς του Final-8 στο Ηράκλειο: 93-88, κανονικός αγώνας 84-84, ημίχρονο 44-46.

Οι Στρέλνιεκς (15), ΜακΓκριφ (15), Μίτσελ (12), Παπαδάκης (10), Ουίλιαμς (9), Γιάνκοβιτς (9), Φλιώνης (7) βοήθησαν την ΑΕΚ του Ηλία Καντζούρη να αποφύγει το στραπάτσο. «Ας μη κρυβόμαστε, με τέτοια απόδοση δεν έχουμε θέση σε αυτή τη διοργάνωση, πρέπει να βρούμε τι φταίει», ομολόγησε ο προπονητής του «Δικεφάλου». Οι Μίτσελ, Μάιλς αποχώρησαν τραυματισμένοι.

Ο Πανιώνιος, ομάδα της τρίτης κατηγορίας (Β’ Εθνική) προηγήθηκε με 21-28 στο δεκάλεπτο, άντεξε στην αντεπίθεση της ΑΕΚ (53-58) και κράτησε το προβάδισμα μέχρι τα μέσα της δ’ περιόδου,  με πρωταγωνιστή τον έμπειρο Δημήτρη Βεργίνη: 65-71, 71-76.

Η «Ένωση» πέρασε με 81-77 στο 36ο λεπτό με συνεχόμενους πόντους του ΜακΓκριφ, αλλά οι «κυανέρυθροι» ισοφάρισαν λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας με έμμεσο τρίποντο του Αντώνη Μάντζαρη (84-84), πριν αστοχήσει στην εκπνοή ο Φλιώνης. Οι Ουίλιαμς, Στρέλνιεκς πέτυχαν τους καθοριστικούς πόντους της ΑΕΚ στην παράταση.

Από τον Πανιώνιο του Περικλή Ταυρόπουλου («είμαι στενοχωρημένος αλλά και υπερήφανος»), που δεν έχει ξένους στη σύνθεσή του, ξεχώρισαν οι Βεργίνης 29, Α. Μάντζαρης 17, Σαχπατζίδης 17, Παπαδιονυσίου 11, Αντωνάκης 8.

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε ελάχιστους φιλάθλους, αφού τα εισιτήρια που έχουν διατεθεί στο final-8 του Ηρακλείου (περίπου 3.000) είναι «πακέτα» τεσσάρων ημερών και όχι ημερήσια, ούτε για μεμονωμένους αγώνες.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τον δεύτερο προημιτελικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και το Περιστέρι (19.15). Ο νικητής θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό. Αύριο θα παίξουν Ολυμπιακός-Άρης στις 15.45 και Παναθηναϊκός-Κολοσσός στις 19.15.

Οι δύο ημιτελικοί έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου, στις 15.45 και 19.15, ενώ ο τελικός θα γίνει την Κυριακή στις 7.15 μ.μ.  Δεν προβλέπεται να διεξαχθεί αγώνας για την 3η-4η θέση.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter