Μπάσκετ: «Χάλκινοι» έφηβοι στο Ηράκλειο!

Μπάσκετ: «Χάλκινοι» έφηβοι στο Ηράκλειο!

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική Νέων στο Ευρωμπάσκετ Κ20 με νίκη επί του Βελγίου 68-64 στην παράταση στον μικρό τελικό στο Ηράκλειο. Η ελληνική ομάδα ανέτρεψε μειονέκτημα 12 πόντων στην τέταρτη περίοδο και αποθεώθηκε από 1000 φιλάθλους στα Δύο Αοράκια.

Οι Βέλγοι προηγήθηκαν με 33-43 στο ημίχρονο και με 40-52 στο τέλος της γ’ περιόδου, αλλά η άμυνα βοήθησε την ελληνική ομάδα να ανακάμψει και τελικά να ισοφαρίσει: 56-56 με καλάθια των Ζούγρη, Μπαζίνα στο τελευταίο δίλεπτο.

Ο Μερμίγκης αστόχησε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, αλλά ο Νάσος Μπαζίνας έδωσε το πρώτο προβάδισμα με τρίποντο στο ξεκίνημα της παράτασης. Ο Νίκος Πλώτας έγραψε το 65-64 στα 48’’, οι Βέλγοι αστόχησαν, ο Σωτήρης Οικονομόπουλος σούταρε 2/2 βολές στα 16’’ και η ελληνική ομάδα εξασφάλισε το μετάλλιο με μία τελευταία καλή άμυνα και μία βολή του Πλώτα.

Ο Βαγγέλης Ζούγρης τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Λευτέρης Μαντζούκας είχε 10 πόντους με 5/20 σουτ και 10 ριμπάουντ. Ο Μπαζίνας έγραψε 13 πόντους, 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Ο Οικονομόπουλος πρόσθεσε 9 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ο Κώστας Παπαδόπουλος χρησιμοποίησε και τους Πλώτα 13, Καλαϊτζάκη 3, Μερμίγκη 2, Νεόφυτο 2, Χατζή, Ναυπλιώτη, Σταυρακόπουλο, Ζορμπά.

Η ελληνική ομάδα είχε υποστεί βαριά ήττα από τη Γαλλία στον σαββατιάτικο ημιτελικό (51-98), ενώ λίγες ώρες νωρίτερα οι Βέλγοι έχασαν από τους Ισραηλινούς (46-67). Σε αυτόν τον αγώνα τραυματίστηκε στο χέρι και έπαιξε ελάχιστα ο κορυφαίος παίκτης τους, Τάις Ντε Ρίντερ, ο οποίος ωστόσο αγωνίστηκε κανονικά απόψε και είχε 15 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Η Εθνική μας μετράει τρία χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νέων Ανδρών και ένα σε Παγκόσμιο Κ19 το 1995.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter