Μπάσκετ: Ξένοιαστη βραδιά για τους «πράσινους»

Μπάσκετ: Ξένοιαστη βραδιά για τους «πράσινους»

Με χαμόγελα ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Άλμπα, αφού το 82-67 των «πρασίνων» τους επέτρεψε να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Euroleague. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν ισόπαλο με 43-43.

Μάλιστα στα τελευταία δευτερόλεπτα πέτυχε το παρθενικό του καλάθι ο Νεοκλής Αβδάλας, ο οποίος έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του σε ηλικία 15 ετών, 10 μηνών και 16 ημερών. Είναι ο μικρότερος παίκτης που φόρεσε ποτέ τα πράσινα σε αγώνα της Euroleague και ο πέμπτος νεαρότερος στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός ξέφυγε μετά το 57-57 του 31ου λεπτού με σερί 21-4 και έφτασε στη νίκη χωρίς άγχος. Στο πρώτο μέρος ήταν κακός και βρέθηκε να χάνει με 34-43, αλλά η αφύπνιση των Παπαγιάννη, Μέικον, Σαντ-Ρόος άλλαξε την εικόνα.

Ο Ντάριλ Μέικον είχε 20 πόντους και 11 ασίστ, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης τελείωσε το ματς με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 τάπες. Ο Λεωνίδας Κασελάκης πρόσθεσε 17 πόντους με 4/4 τρίποντα. Οι Παπαπέτρου (2 π.), Ουάιτ (3 π.) αγωνίστηκαν απροπόνητοι. Έπαιξαν και οι Σαντ-Ρόος 16, Πέρι 4, Έβανς 4, Μαντζούκας, Αβδάλας 2.

Απουσίασε ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος με το Λαύριο και ίσως χάσει τους προσεχείς αγώνες με Αρμάνι και Μπαρτσελόνα.

Οι Έρικσον (18), Ντα Σίλβα (13), Σμιθ (11) ξεχώρισαν από την Άλμπα, που παρατάχθηκε χωρίς τον Σίκμα.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 4-10, αλλά παραμένει στο …υπόγειο της βαθμολογίας (17ος), ενώ η Άλμπα έπεσε στο 5-9.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε χθες από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι με 81-76, αλλά παραμένει στην πρώτη τετράδα, στο κατόπι της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα φιλοξενήσει στο ΣΕΦ τις Μπάγερν, Βιλερμπάν.

Το “αιώνιο” ντέρμπι στα πλαίσια της Euroleague θα γίνει την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter