Μπέρδεψε τα λόγια του ο Βορίδης στον ΣΚΑΪ για τις υποκλοπές και τον γάμο ομοφύλων (Video)

Μπέρδεψε τα λόγια του ο Βορίδης στον ΣΚΑΪ για τις υποκλοπές και τον γάμο ομοφύλων (Video)

Σφύριζε αδιάφορα ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης όταν ρωτήθηκε στον ΣΚΑΪ για την αποκάλυψη πως και αυτός παρακολουθείτο από παράνομο λογισμικό.

Ο ακροδεξιός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη προσπάθησε να υποβαθμίσει τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δώρας Αυγέρη για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και τη στάση των υπουργών στο θέμα, λέγοντας απαξιωτικά «ό,τι να ‘ναι».

Στη συνέχεια οχυρώθηκε πίσω από μια ήπια γραμμή του «δεν ξέρουμε ποιος ήταν, (…) ο φάκελος διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα» και πως ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι…

Με απλά λόγια και αφού η υπόθεση των παρακολουθήσεων από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν φτάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο –σε Συμβούλιο της Ευρώπης και Ευρωκοινοβούλιο- για τον υπουργό δεν τρέχει μία. Ή στο δικό του σύμπαν, όλα αυτά είναι αποδεκτά ή απλά προτιμά (προς το παρόν)… την ισπανική υποχώρηση.

Αλλά και σε άλλο θέμα ο κ. Βορίδης σφύριξε αδιάφορα και αφορά το ενδεχόμενο να έρθει ο γάμος ομοφύλων με νομοσχέδιο στη Βουλή. Ο ίδιος είχε εκφράσει τη διαφωνία του και δήλωνε πρόθυμος απλά να καταψηφίσει, προσθέτοντας πως αν υποχρεωθεί σε υπερψήφιση θα παραιτείτο.  Το θέμα έλαβε διαστάσεις όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης τον προειδοποίησε πως τα νομοσχέδια που περνούν από το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να ψηφίζονται από όλους τους υπουργούς που αν διαφωνούν πρέπει να παραιτούνται.

Και εδώ ο κ. Βορίδης προτίμησε να μην απαντήσει, αρκούμενος να αναφερθεί στο χρόνο που θα κατατεθεί επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις εντός Νέας Δημοκρατίας.

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή και στο θέμα των υποκλοπών και στο θέμα της υπερψήφισης ενός νομοσχεδίου.

«Τώρα συζητάμε σε ένα κενό», συμπέρανε ο υπουργός Επικρατείας για να αποφύγει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απάντηση.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter