Νέα Δημοκρατία: Διπλό μήνυμα-προειδοποίηση Βορίδη προς Μητσοτάκη (Video)

Νέα Δημοκρατία: Διπλό μήνυμα-προειδοποίηση Βορίδη προς Μητσοτάκη (Video)

Ένα διπλό μήνυμα-καμπανάκι έστειλε το τελευταίο 24ωρο ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Επικρατείας στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφορμή ο γάμος ομοφύλων ζευγαριών που σύμφωνα με τις διαρροές της κυβέρνησης σκοπεύει να φέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή έως το τέλος του χρόνου σε μια προσπάθεια να συγχρονίσει την εικόνα της κυβέρνησής του.

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε σε αυτό σε δύο διαφορετικές συνεντεύξεις του, στο Action αρχικά, και στο Open στη συνέχεια και το μήνυμα ήταν σαφές, ενδεχομένως μετά τις πληροφορίες πως το θέμα θα έρθει στη Βουλή έως το τέλος του 2023.

Στις δηλώσεις του στο Action o Μάκης Βορίδης δηλώνει την αντίθεσή του σε αυτό το νομοσχέδιο χτυπώντας το καμπανάκι από την ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονα υποστηρίζει πως η νομοθεσία καλύπτει ήδη το θέμα, κοινώς –για τον ίδιο- γίνεται για τα μάτια του κόσμου.

Ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης λέει στη συνέντευξή του πως διαφωνεί με αυτή τη ρύθμιση, λέγοντας μάλλον απαξιωτικά πως «από κει και πέρα, αυτό είναι μια επιλογή του πρωθυπουργού, αν κρίνει, όποτε κρίνει, όπως κρίνει».

Σύμφωνα με τον ίδιο ήδη η νομοθεσία καλύπτει το θέμα. «Με το σύμφωνο συμβίωσης, στις διαπροσωπικές σχέσεις, στις σχέσεις μεταξύ των συντρόφων, το θέμα (του γάμου ομοφυλόφιλων ζευγαριών) καλύπτεται πλήρως, Εξομοιώνεται πλήρως με το γάμο».

Κατά τον ίδιο αυτό που προτείνει δεν έχει καμία αξία αν δεν συνοδεύεται με την υιοθεσία και πρόσθεσε:

«Ο γάμος είναι ένας θεσμός ο οποίος απευθύνεται σε αυτούς που αντικειμενικά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν παιδιά. Βιολογικά, δηλαδή να τεκνοποιήσουν»

 

Το δεύτερο μήνυμα ήρθε το πρωί της Πέμπτης 23/11 όπου μιλώντας στο Open πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους υπουργούς, θα παραιτηθεί. «Στα ζητήματα συνειδήσεως εννοείται ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω. Επομένως αν κάποιος μου πει ότι πρέπει να το κάνω υποχρεωτικά, δεν μπορώ να το κάνω», είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης (η δήλωσή του στο βίντεο που ακολουθεί στο 5:30).

 

 

Διαβάστε επίσης:

Γκέερτ Βίλντερς: Ο Ολλανδός Τραμπ που λατρεύει τη Θάτσερ και τον συγχαίρουν Λεπέν και Ορμπάν

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Στον πρόεδρο της Βουλής Χαρίτσης και Ηλιόπουλος – Ανεξαρτητοποίηση 9 βουλευτών (Photo)

Γάζα: Αναβάλλεται η συμφωνία κατάπαυσης πυρός – «Ούτε ανακωχή, ούτε απελευθέρωση ομήρων πριν από την Παρασκευή»

Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό το Σαββατοκύριακο – Tσουχτερό κρύο, έρχονται τα πρώτα χιόνια (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter