Ναι, αλλά στην Ελλάδα οι δημοσκοπήσεις λένε την αλήθεια. Τι όχι;

Ναι, αλλά στην Ελλάδα οι δημοσκοπήσεις λένε την αλήθεια. Τι όχι;

Ρεζίλι των σκυλιών έγιναν οι δημοσκοπικές εταιρίες στην Κύπρο μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, ο οποίος βρήκε νικητή τον Χριστοδουλίδη, έναντι του Μαυρογιάννη με διαφορά μόλις 2,43%. Ρεζίλι γιατί έδιναν τη διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο κατά μέσο όρο σχεδόν 10 μονάδες, ενώ η πλειοψηφία τους προέβλεψε ως δεύτερο τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος τελικά κατέλαβε την τρίτη θέση. Κι αυτά σε ό,τι αφορά στις δημοσκοπήσεις Ιανουαρίου, γιατί στις προηγούμενες η διαφορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Εν ολίγοις, δεν πέτυχαν ούτε τον λήγοντα.
Σε καφετζού να πήγαιναν τα κυπριακά ΜΜΕ θα πετύχαινε καλύτερη πρόβλεψη.

*** Τέτοιος «κουβάς» δεν ξανάγινε. Κι αν στην Κύπρο είδαμε ένα τέτοιο μεγαλοπρεπές φιάσκο, ποιος μου λέει ότι δεν θα δούμε κάτι αντίστοιχο και εδώ, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών; Οι δημοσκοπικές εταιρίες είναι καλύτερες ή τα ΜΜΕ που τις φιλοξενούν πιο αξιόπιστα; Όχι, μην απαντήσετε…

*** Για τους λάτρεις της στατιστικής, το επόμενο διάστημα θα δούμε δημοσκοπήσεις με πολύ μικρότερες διαφορές απ’ αυτές που μας είχαν συνηθίσει. Δυστυχώς, βέβαια, γι’ αυτούς υπάρχει αρχείο, όπως και για τα ΜΜΕ που τις φιλοξένησαν.
Και, ναι, εννοείται ότι το ένα συνδέεται με το άλλο…

*** Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την Τουρκία και τη Συρία που χτυπήθηκαν από τον μεγάλο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ σου σκίζουν τα σωθικά. Η σκέψη μας στους λαούς των δύο χωρών και στις οικογένειες των θυμάτων. Τώρα είναι η ώρα της αλληλεγγύης και της στήριξης.
Για τους ούγκανους, εθνικιστές, χριστιανοταλιμπάν που γράφουν περί τιμωρίας δεν μπορείς να πεις τίποτα. Είναι σκουπίδια, όπως οι προηγούμενοι, όπως και οι επόμενοι με τις ίδιες ιδέες.
Κουράγιο γείτονα…

*** Την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) ανακοίνωσε ότι θα στείλει στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας ο Μητσοτάκης αντί για την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ). Αυτό είπε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, άλλο που στην επίσημη απομαγνητοφώνηση του απέδωσαν την ΕΜΑΚ.
Και, όχι, δεν πιστεύω ότι έκανε σαρδάμ.
Το μόνο που αντιλήφθηκα ήταν η άγνοιά του για τους κρατικούς μηχανισμούς.

https://twitter.com/kafraki6/status/1622608844932149249

*** Έπεσε και λίγο χιονάκι, αλλά όλα και όλα. Τα πάντα λειτούργησαν σωστά. Τα έκλεισαν και δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά απρόοπτα. Πέρυσι ο Μητσοτάκης τα έκανε μαντάρα και φέτος απλά έκλεισε τα πάντα και παρέλυσε την Αττική και τη μισή χώρα. Αυτό είναι που λένε μηχανισμός πρόληψης για 3 πόντους χιόνι.
Εν τω μεταξύ η τηλεκπαίδευση λειτούργησε ή μπα;

*** Δεν ξέρω αν ο γιος της Ευγενίας Μανωλίδου είναι «υποψήφιος» για Όσκαρ, όπως διάβασα, αλλά σίγουρα δεν πήρε Grammy και να σας πω την αμαρτία μου, πολύ στεναχωρήθηκα.

*** Ούτε λέξη δεν είπε ο Οικονόμου για τις απίθανες αποκαλύψεις για τις διασυνδέσεις της Greek Mafia με αστυνομικούς που φτάνουν ως τα γραφεία του αρχηγείου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε τον δημοσιογράφο του Documento, Μηνά Κωνσταντίνου, στις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις του Θεοδωρικάκου, οι οποίες καλύπτουν, λέει, την κυβέρνηση. Κι αυτό ενώ τα φίλια «πυρά» συνεχίζονται από διάφορα ΜΜΕ. Πότε ακριβώς τελειώνει ο χρόνος κάποιου υπουργού; Όταν είναι υπεύθυνος για ποιο ακριβώς πράγμα;

*** Τα μάθατε; Η Ιαπωνία της Akai, της Brother, της Canon, της Casio, της Citizen, της Fujitsu, της Hitachi, της Kenwood, της Mitsubishi, της NEC, της Nintendo, της Panasonic, της Pioneer, της Ricoh, της Seiko, της Sharp, της Sony, της TDK, της Toshiba και της Yamaha ζήτησε, λέει, από τον Κυριάκο Πιερρακάκη να μάθει πληροφορίες για το πώς κατάφερε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας.
Μάλιστα… Και υπάρχουν κάποιοι, δηλαδή, που πίστεψαν την είδηση;

*** Προτείνω να ζητήσουν από τον Πέτσα να τους πουλήσει την πατέντα της «λίστας Πέτσα» κι από τη Σοφία Νικολάου για το πώς ένας μεγάλος δημόσιος φορέας μπορεί να προμηθεύεται μάσκες από μπακάλικα κι αμορτισεράδικα.
Αυτά, ναι, δεν τα έχουν ξαναδεί σίγουρα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter