Ναυάγιο στην Πύλο: Οργή και θλίψη από τους νοσοκομειακούς γιατρούς Καλαμάτας

Ναυάγιο στην Πύλο: Οργή και θλίψη από τους νοσοκομειακούς γιατρούς Καλαμάτας

Νέοι άνδρες είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι διασωθέντες από το ναυάγιο στην Πύλο. Ορισμένοι από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με διαφορά παθολογικά αίτια που έχει προκαλέσει η υπερπροσπάθεια τους αλλά και η εξάντληση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής ανάμεσα στους διασωθέντες είναι μόνο μια γυναίκα.

Δείτε επίσης: Εγκλημα: Το πιο σύγχρονο ναυαγοσωστικό παρακολουθούσε τη ναυτική τραγωδία δεμένο στο λιμάνι του Γυθείου

Οι γιατροί που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον χώρο υποδοχής των διασωθέντων εκφράζουν την οργή τους την θλίψη τους αλλά και την απογοήτευση τους
για το συνεχιζόμενο έγκλημα που συμβαίνει στην μεσόγειο θάλασσα με τους εκατοντάδες πνιγμένους ανθρώπους. Οι γιατροί ζητούν από την διεθνή κοινότητα να λάβει άμεσα και δραστικά μέτρα για να σταματήσει αυτή η τραγωδία των συνανθρώπων μας.

«Μια τραγική ημέρα ξημέρωσε για τον νομό μας, καθώς μετράμε πολλούς νεκρούς, πολλούς αγνοούμενους αλλά και νοσούντες πρόσφυγες από το ναυάγιο νοτιοδυτικά της Πύλου.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Καλαμάτας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, τόσο στον χώρο υποδοχής των διασωθέντων, όσο και στο νοσοκομείο της Καλαμάτας όπου μεταφέρονται οι ασθενείς. Με τον τραγικότερο τρόπο το σημερινό συμβάν αναδεικνύει για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα των οργανωμένων και δυνατών δημόσιων δομών υγείας».

Ενός λεπτού σιγή

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις να πάρουν σήμερα πρωτοβουλία. Να καλέσουν άμεσα τους συναδέλφους χτενίζοντας όλα τα τμήματα και καλώντας τους να κατέβουν στα προαύλια των νοσοκομείων για να τηρήσουν 1 λεπτού σιγή για τους ξεριζωμένους, τις μανάδες, τα παιδιά που θάφτηκαν στα αμπάρια του δουλεμπορικού. Να ζητήσουν από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να τους παραχωρήσουν το αναγκαίο εξοπλισμό, εφόσον το νοσοκομείο διαθέτει (μεγάφωνα, μικροφωνική κλπ.), ώστε να μην υπάρξει ούτε ένας εργαζόμενος που να μην συμμετέχει στη συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου.

“Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε ενσυναίσθηση. Όταν ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του, πενθούμε. Όταν εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές βουλιάζουν στον βυθό, δεν μπορεί να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Όλοι/όλες στα προαύλια των νοσοκομείων να κρατήσουμε 1 λεπτού σιγή. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους υγειονομικούς από το νοσοκομείο της Καλαμάτας, που «λύγισαν» αντικρύζοντας το μέγεθος της τραγωδίας”.

Δείτε επίσης: Νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ): Υγρό νεκροταφείο η Μεσόγειος – Δεν θα συμφιλιωθούμε ποτέ με το σφαγείο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter