Νέα πυρά αντιπολίτευσης και Κύρτσου κατά Μαξίμου μετά την κάλυψη Γεραπετρίτη για Φουρθιώτη

Νέα πυρά αντιπολίτευσης και Κύρτσου κατά Μαξίμου μετά την κάλυψη Γεραπετρίτη για Φουρθιώτη

Ο χιονιάς μπορεί να επελαύνει και το κρύο να παραλύει τον κρατικό μηχανισμό, όμως η θερμοκρασία στο Μέγαρο Μαξίμου προκύπτει εξόχως υψηλή, παρά την «ψύχραιμη» κάλυψη που επιχείρησε να παράσχει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Γιώργο Γεραπετρίτη. Με τις αποκαλύψεις του Μένιου Φουρθιώτη για τις επαφές του με κορυφαίους παράγοντες της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας να συνεχίζονται, και στα πυρά της αντιπολίτευσης να προστίθενται και αυτά του γαλάζιου ευρωβουλευτή, Γιώργου Κύρτσου, τα αναπάντητα ερωτήματα αυξάνουν, όπως και η ανάγκη για σαφείς εξηγήσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Τι πράγμα μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι κατηγορείται ο Γεραπετρίτης; Ότι επιστρέφει τα τηλεφωνήματα; Ότι είναι ευγενικός; Γιατί, υπήρχε κανένα θέμα;» αναρωτιόταν το πρωί της Δευτέρας η Σοφία Βούλτεψη από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναλαμβάνοντας να δώσει τον τόνο της απαξίωσης των όσων είχαν ήδη έρθει στη δημοσιότητα από το βράδυ της Κυριακής για τις αβρότητες μεταξύ υπουργού Επικρατείας και υπόδικου τηλεπαρουσιαστή μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Στον ίδιο τόνο, το μεσημέρι της Δευτέρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς αφού υπογράμμισε πως ο Γιώργος Γεραπετρίτης «προφανώς εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού» και δήλωσε την ικανοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου για τη σαφήνεια των «εξηγήσεων» που έδωσε ο στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού, κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση πως «υιοθετεί τώρα και τον εν λόγω κύριο».

Ο Φουρθιώτης τους εκθέτει αλλά η κυβέρνηση καλύπτει Γεραπετρίτη

Να σημειωθεί πάντως πως μετά το δημόσιο άδειασμα που υπέστη ο υπουργός, όταν απέναντι στις αιτιάσεις του για απάντηση στις ««οχλήσεις του όταν ο ίδιος επικαλείτο απειλές κατά της ζωής του» ο τηλεπαρουσιαστής εμφάνισε θερμό ευχαριστήριο μήνυμα του πρώτου για διθυραμβικό ρεπορτάζ του δεύτερου, ο Μ. Φουρθιώτης διέψευσε έναν ακόμα ισχυρισμό του υπουργού.

Όπως ανέφερε στη δήλωσή του την Κυριακή ο Γ. Γεραπετρίτης, «όταν ο κ. Φουρθιώτης ξεκίνησε ψευδείς και προσβλητικές δηλώσεις, κατέθεσα σε βάρος του μήνυση, η οποία εκκρεμεί στην ποινική δικαιοσύνη», προκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να παραστεί εκπρόσωπός του ως μάρτυρας στη δίκη, εφόσον «εμπιστεύεται και επενδύει στον κύριο αυτόν». Ωστόσο, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο τηλεπαρουσιαστής προχώρησε σε ανάρτηση-«ανακοίνωση», κατά την οποία απευθύνεται στον Γ. Γεραπετρίτη ισχυριζόμενος πως «έξω όσον γνωρίζω μέχρι σήμερα δεν έχετε υποβάλλει μήνυση εναντίον μου. Για αυτά τα οποία διατείνεστε δεν μπορείτε να υποβάλετε καθότι εκπρόθεσμος!!!».

Παρόλα αυτά, μετά και την εμφάνιση του Γιάννη Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τα ερωτήματα συνεχίζουν να αυξάνουν πιεστικά παρά να υποχωρούν. Την ίδια ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυπτε τον υπουργό Επικρατείας, ο Μένιος Φουρθιώτης έδινε στη δημοσιότητα γραπτά μηνύματα του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού. Μάλιστα, σύμφωνα με τα εν λόγω screen shots, ο τελευταίος έκανε υποδείξεις στον τηλεπαρουσιαστή, ακόμα και για να «κλείσει το σούργελο», πιθανότατα αναφερόμενος σε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον αέρα της εκπομπής.

Στην πράξη, η κυβέρνηση φαίνεται πως κινείται στη γραμμή απαξίωσης των αποκαλύψεων του άλλοτε προστατευόμενου εκδότη που επιφύλασσε διθυράμβους για τα στελέχη της, υποστηρίζοντας πως τα όσα αναφέρονται στερούνται σοβαρότητας. Ωστόσο, είναι γνωστό πως τόσο ο Γιώργος Γεραπετρίτης όσο και ο Νίκος Ρωμανός αποτελούν προσωπικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, γεγονός που προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα για το εάν οι επικοινωνίες τους με τον τηλεπαρουσιαστή ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. Κατά πως φαίνεται, προς ώρας το τελευταίο ερώτημα απαντάται με κατάφαση, τουλάχιστον για τον υπουργό Επικρατείας, ενώ ο δεύτερος τηρεί σιγήν ιχθύος, μετά τη χθεσινή του προσπάθεια να υποβαθμίσει το γεγονός.

Νέα μηνύματα: Ο Ρωμανός δίνει «γραμμή» στον Φουρθιώτη τι να κάνει στην εκπομπή του

Ωστόσο, προκύπτουν πολύ περισσότερα τα ερωτήματα και χρήζουν πολύ πιο «σαφών» και ξεκάθαρων απαντήσεων, ακριβώς για να μην αφήνουν «καμία σκιά και κανένα περιθώριο για παρερμηνεία», όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τα ερωτήματα συνόψισε με ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, καθώς αυτά υπάρχουν ακόμα και μεταξύ γαλάζιων στελεχών.

«Επιδότηση 70.000 το μήνα λόγω COVID-19 στον Φουρθιώτη. Σοβαρή κρατική διαφήμιση στον Φουρθιώτη. Φρουρά από ΕΛΑΣ στον Φουρθιώτη. Αποθέωση στελεχών του επιτελικού κράτους από Φουρθιώτη. Επαφές με Φουρθιώτη. Ευχές στον Φουρθιώτη. Έλλειψη πολιτικής κρίσης & ήθους από επιτελικό κράτος» έγραψε σε ανάρτησή του ο Γ. Κύρτσος, ενώ λίγη ώρα αργότερα, συνέδεσε τις επιθέσεις του πρωθυπουργικού γραφείου στο πρόσωπό του με τον Μ. Φουρθιώτη. «Βλέπω ότι το Μαξίμου, το οποίο ξεκίνησε ανελέητο πόλεμο εναντίον μου τον Σεπτ.2020, όταν επέμεινα δημόσια στην ανάγκη βελτίωσης των αστικών συγκοινωνιών λόγω COVID-19, είχε ιδιαίτερες σχέσεις με Φουρθιώτη. Προβληματικά τα κριτήρια της υπέρκυβέρνησης» συνεχίζει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαξίωνε την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν και για τα ποσά που έλαβε πριν από έναν χρόνο, την περίοδο των επίμαχων τηλεφωνημάτων του Γ. Γεραπετρίτη ο τηλεπαρουσιαστής, όπως τα διατυπώνει ο τομεάρχης Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παύλος Πολάκης: «Ρωτάω ως Τομεάρχης Διαφάνειας του #ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το χθεσινό ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ του «προσωπάρχη» Γεραπετρίτη, από τον υπόδικο προαγωγό και τηλεπερσόνα Μένιο Φουρθιώτη: ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στον Φουρθιώτη και στις μαϊμού εταιρείες του στις 29 Ιανουαρίου 2021, δηλ. ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ μετά από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Γεραπετρίτη, τον Ρωμανό και τον Σιγάλα, τον υπεύθυνο Τύπου του Χατζηδάκη;».

Διαβάστε επίσης

Στη ζοφερή σκιά των επαφών Γεραπετρίτη με Φουρθιώτη το Μέγαρο Μαξίμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter