Νέα Σμύρνη: Κρεσέντο αστυνομικής βίας – Δεκάδες βίντεο με ξύλο, κυνηγητό και απειλές εναντίον πολιτών

Νέα Σμύρνη: Κρεσέντο αστυνομικής βίας – Δεκάδες βίντεο με ξύλο, κυνηγητό και απειλές εναντίον πολιτών

Δεκάδες είναι τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα και αποδεικνύουν την εκδικητική μανία από αστυνομικούς κατά πολιτών στην περιοχή της Νέας Σμύρνης μετά την μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης. 

Επιθέσεις και ξύλο κατά πολιτών, δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και απειλές μαρτυρούν το μένος των αστυνομικών σε μια ακόμη νύχτα άγριας καταστολής. Τα social media πλημμύρισαν από βίντεο με περιστατικά ωμής βίας κατά πολιτών, που ούτε καν αντιστέκονται. 

Διαβάστε επίσης: Νέα Σμύρνη: Τι είναι αυτό κύριε Χρυσοχοΐδη, όπλο;

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα όταν ομάδα ατόμων συγκρούστηκε με τις δυνάμεις της αστυνομίας και για περίπου μια ώρα επικράτησε ένταση με μολότοφ, πέτρες, χημικά, δακρυγόνα και νερό από τον Αίαντα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δεκάδες είναι τα βίντεο που δείχνουν το θυμό και το ξέσπασμα των αστυνομικών κατά των πολιτών η οποία έγινε μεγαλύτερη μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Διαβάστε επίσηςΕπίθεση ομάδας αστυνομικών σε πολίτη έξω από κατάστημα στη Νέα Σμύρνη (Video)

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω ανατριχιαστικό βίντεο που δείχνει τους αστυνομικούς να ψάχνουν να πάρουν εκδίκηση μετά τον τραυματισμό του συναδέλφου τους. Το συγκεκριμένο βίντεο απεικονίζει μία διμοιρία της ομάδας ΔΡΑΣΗ, λίγα μέτρα μετά τη γέφυρα της Νέας Σμύρνης, με κάποιους εξ αυτών σε έξαλλη κατάσταση. Στη συνέχεια, ενώ οι περισσότεροι φαίνονται να ανεβαίνουν στις μηχανές τους, ακούγεται ένας από τους παραπάνω να τους καλεί «Πάμε να τους γαμήσουμε!», και αμέσως μετά λέει Τελειώσαμε! Πάμε! Θα τους σκοτώσουμε!». Το βίντεο έχει δημοσιευτεί χωρίς περισσότερες πληροφορίες και δεν φαίνεται τι έχει προηγηθεί, όμως από την πλευρά της πλατείας της Νέας Σμύρνης φαίνεται ένταση, και το σημείο στο οποίο στέκονται οι αστυνομικοί φαίνεται να είναι λίγα μέτρα από το σημείο στο οποίο δέχθηκαν την επίθεση και έπεσε ο αστυνομικός από τη μία μηχανή.

Στο παρακάτω βίντεο που συνδυάζει δύο διαφορετικές λήψεις του ίδιου γεγονότος ένας αστυνομικός σπρώχνει με πολλή δύναμη μία νεαρή κοπέλα που απλώς κατευθύνεται να δει τι συμβαίνει

Σε ένα ακόμα βίντεο αστυνομικός χαστουκίζει κοπέλα ενώ εκείνη διαμαρτύρεται για τις προσαγωγές.

Αστυνομικός εμφανίζεται να χτυπάει με τη μηχανή πολίτη που βρίσκεται στο σημείο και φωνάζει σε άλλους «άσε την κοπέλα». Αμέσως μετά ο αστυνομικός σε άγρια κατάσταση ουρλιάζει «πιάστονε».

Το κυνηγητό στα στενά της Νέας Σμύρνης μεταξύ αστυνομικών και πολιτών συνεχίστηκε για αρκετή ώρα μετά την πορεία διαμαρτυρίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter