Νέα Σμύρνη: Μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής καταστολής – Εκτεταμένη χρήση χημικών και νερού από τα ΜΑΤ – Τραυματίας ένας αστυνομικός (Photos & Videos)

Νέα Σμύρνη: Μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής καταστολής – Εκτεταμένη χρήση χημικών και νερού από τα ΜΑΤ – Τραυματίας ένας αστυνομικός (Photos & Videos)

Η Νέα Σμύρνη γέμισε με πολίτες οι οποίοι έστειλαν ισχυρό μήνυμα κατά της αστυνομικής βίας, μετά το περιστατικό της επίθεσης κατά νεαρού το μεσημέρι της Κυριακής. Χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν «έξω οι αστυνομικοί από τις γειτονιές μας». Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας, με την αστυνομία να προχωρά σε ρίψη χημικών και κρότου λάμψης προς τους διαδηλωτές, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Μέλη συλλογικοτήτων και παρατάξεων, συνδικάτων και σωματείων, αντιπροσωπείες και μπλοκ κομμάτων, δημοτικών παρατάξεων, μαθητές, φοιτητές και λοιποί κάτοικοι της περιοχής κατέκλυσαν το απόγευμα της Τρίτης την Πλατεία της Νέας Σμύρνης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά τα γεγονότα της Κυριακής.

Οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό με τη φράση «πονάω», η οποία χαρακτήρισε το περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας κατά πολίτη, ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά της ένστολης τρομοκρατίας.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 18:30 και η παρουσία κόσμου ήταν συγκλονιστική, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για παρουσία 10.000 ατόμων.

Ένταση και επεισόδια μπροστά από το Α.Τ Νέας Σμύρνης

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή είναι ισχυρή. Συγκεκριμένα, σε σημεία έχουν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ, τις ΟΠΚΕ αλλά και «αύρες».

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης με την αστυνομία να «απαντά» ρίχνοντας χημικά και κρότου λάμψης. Παράλληλα, έγινε χρήση και της «αύρας» προς τους διαδηλωτές.

Μηχανοκίνητες μονάδες της ΕΛ.ΑΣ αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν κατακλύσει την περιοχή, με αστυνομικό να τραυματίζεται.

Πηγή φωτογραφίας: Twitter /k_zilos

Βροντερό «όχι» από χιλιάδες πολίτες κατά της αστυνομικής βίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία είχε τη διακοπή των δρομολογίων του τραμ από τις 17:00 στην περιοχή. Παράλληλα, κλειστοί ήταν για δύο ώρες οι σταθμοί Συγγρού – Φιξ, Ν. Κόσμος, Ακρόπολη και Άγιος Δημήτριος.

Φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter