Νέα Σμύρνη: Γνώριμος των αρχών ο αδελφοκτόνος – Είχε συλληφθεί για ληστείες και ενδοοικογενειακή βία

Νέα Σμύρνη: Γνώριμος των αρχών ο αδελφοκτόνος – Είχε συλληφθεί για ληστείες και ενδοοικογενειακή βία

Την Παρασκευή, αναμένεται να απολογηθεί ο 18χρονος που σκότωσε τον αδελφό του μετά από καβγά για μία μπλούζα στη Νέα Σμύρνη. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην αστυνομία, κατά την κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι ο μικρότερος αδερφός του: «Με χτύπησε πρώτος. Πήγα να αμυνθώ. Είχα σπασμένο χέρι, άρπαξα το ψαλίδι και έγινε ότι έγινε».

Γνωστός στις αρχές

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο 18χρονος κατηγορούμενος φαίνεται πως είναι γνωστός στις Αρχές καθώς είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες και ενδοοικογενειακή βία.

Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2022 από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης για την τέλεση δύο ληστειών. Πέντε μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2022 είχαν συλληφθεί τόσο ο 18χρονος όσο και ο 16χρονος αδελφός του για ενδοοικογενειακή βία μετά από καβγά που είχαν και πάλι για τα ρούχα.

Στο διαμέρισμα που έγινε το έγκλημα, οι Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες.

Στην τραπεζαρία του διαμερίσματος του 4ου ορόφου επί της οδού Σταδίου, μπροστά από τη μπαλκονόπορτα εντοπίστηκαν τουλάχιστον πέντε κηλίδες αίματος.

Στην κουζίνα υπήρχε ακαταστασία από τις γάζες και τον ιατρικό εξοπλισμό με τον οποίο δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο θύμα, ενώ στην κρεβατοκάμαρα υπήρχε ακαταστασία και πεταμένα ρούχα από βαλίτσες.

Το ψαλίδι που έγινε φονικό όπλο στα χέρια του 18χρονου

Το χρονικό

Το βράδυ της Τρίτης, τα δύο αδέλφια μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή. Τότε ο 18χρονος κυνήγησε τον 16χρονο μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με ένα ψαλίδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο στήθος.

Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τότε διαπιστώθηκε ότι ένας 16χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στο στήθος, στο λαιμό και τα χέρια. Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Δεν είναι εγκληματίας, είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας, από τη δικαιοσύνη και την κοινωνία» τόνισε στις πρώτες της δηλώσεις η μητέρα του 18χρονου.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, εκτός από τον 18χρονο αδελφό του 16χρονου, ο οποίος συνελήφθη μετά την ομολογία του.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Προθεσμία πήρε ο 18χρονος αδελφοκτόνος – «Όλα ήταν ένα ατύχημα» λέει η μητέρα του (Video)

Νέα Σμύρνη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και οπλοχρησία στον 18χρονο αδελφοκτόνο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter