Nέες προκλήσεις από Ακάρ: Παράδειγμα «κακής γειτονίας» η Ελλάδα

Nέες προκλήσεις από Ακάρ: Παράδειγμα «κακής γειτονίας» η Ελλάδα

Συνεχίζει την επιθετική ρητορική η Αγκυρα, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να αναφέρεται στην Ελλάδα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα«κακής γειτονίας» και επανερχόμενος για ακόμη μια φορά με το γνώριμο ακραίο ύφος στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών.

«Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήμα πίσω, ούτε χιλιοστό. Ό,τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό, έχει γίνει και γίνεται. Το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους (από την Ελλάδα), είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Ακάρ στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν δίστασε επίσης να χαρακτηρίσει την ελληνική πλευρά για μεγαλοϊδεατισμό, κατηγορώντας την Αθήνα ότι «προσπαθεί να θέσει τον εαυτό της σε κατάσταση θυματοποίησης με την πολιτική της συκοφαντίας και του ψεύδους. Υπάρχει μια “Μεγάλη Ιδέα” που συνεχίζεται εδώ και αιώνες».

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει οπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς (GASA) κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

«Τα παρακολουθούμε όλα στενά. Έχουν γίνει και γίνονται οι απαραίτητες μελέτες για αυτά. Αυτή η κατάσταση ξεκίνησε το 1956 με τη Χίο. Κάποια πράγματα έχουν συμβεί από εκείνη την ημέρα, αλλά τα Ίμια είναι ένα ορόσημο. Δεν τίθεται θέμα μετά από αυτό να κάνουν ένα βήμα. Όπου κι αν φτάσει, αν πεθάνουμε, αν γίνουμε μάρτυρες, είμαστε βετεράνοι. Είναι τόσο απλό», τόνισε.

Πηγή: Daily Sabah, Euronews

Διαβάστε επίσης:

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: «Η Ελλάδα να μην μπει σε περιπέτειες που θα τη βάλουν σε μπελάδες» – «Πέταξε» με F-16 πάνω από το Αιγαίο

Ακάρ: «Συνοδεύει» με προκλήσεις την έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανου – Τι είπε για Καστελόριζο και Θράκη

Νέα κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά: Διάβημα στην Ελλάδα για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» στα νησιά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter