Υποψήφιος με το ΚΚΕ στις εκλογές ο πανεπιστημιακός Γιώργος Ρούσης

Υποψήφιος με το ΚΚΕ στις εκλογές ο πανεπιστημιακός Γιώργος Ρούσης

Με το ΚΚΕ θα συμμετέχει στις εθνικές εκλογές  ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέας, Γιώργος Ρούσης. Ο καθηγητής  θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, στο οποίο επικεφαλής θα είναι το μέλος της ΚΕ και  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ενώ σε αυτό θα συμμετέχει επίσης ο μουσικοσυνθέτης και τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2023, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον Περισσό θα είναι  υποψήφιος και  ο καθηγητής, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τ. Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Κώστας Γουλιάμος, ο οποίος θα δώσει τη μάχη του σταυρού στον Βόρειο τομέα Αθηνών.  Επίσης, η δημοσιογράφος και βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, θα είναι υποψήφια στην Α΄Αθήνας ενώ ο ηθοποιός, Παύλος Ορκόπουλος θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Γιώργος Ρούσης, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται κοντά στο ΚΚΕ ενώ πρόσφατα εξέδωσε από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή] το βιβλίο «Αστική Δημοκρατία εγχειρίδιο επαναστατικής χρήσης». Η παρουσίαση του μάλιστα έγινε με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του ΚΚΕ, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κέρκυρα από όπου κατάγεται. Μάλιστα,  όπως σημειωνόταν στην παρουσίαση στην Κέρκυρα, «το βιβλίο συμβάλλει στην αποκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα της αστικής δημοκρατίας ως μία από τις μορφές της δικτατορίας του κεφαλαίου, σε αντίθεση με τα ιδεολογήματα του συστήματος πού την προβάλλουν ως τη βέλτιστη μορφή λαϊκής κυριαρχίας».

Λίγες μέρες πριν ο Περισσός είχε δημοσιοποιήσει (μαζί με την υποψηφιότητα του Διονύση Τσακνή), ότι η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμίνα Διγενή θα δώσει τη μάχη του σταυρού για το ΚΚΕ στον  Νότιο Τομέα Αθηνών   και ο ηθοποιός Θέμης Πάνου  στην Α’ Αθήνας.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό επισήμως από τον Περισσό,  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, θα είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες (Βόρειος Τομέας Αθηνών, Α΄ Θεσσαλονίκης,  Φθιώτιδας) ενώ η  Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, ύστερα από 30 χρόνια παρουσίας στο κοινοβούλιο, «σύμφωνα και με τη δική της γνώμη, δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές, στο πλαίσιο και της ανανέωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Διαβάστε επίσης:

Υποψήφιοι με το ΚΚΕ η Σεμίνα Διγενή, ο Θέμης Πάνου και ο Διονύσης Τσακνής

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter