Ολίσθημα Μητσοτάκη: «Αναρμόδιο» και μεροληπτικό το Ευρωκοινοβούλιο (Video)

Ολίσθημα Μητσοτάκη: «Αναρμόδιο» και μεροληπτικό το Ευρωκοινοβούλιο (Video)
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, στο Μέγαρο Μαξίμου, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ενός κακού μύρια έπονται και στην προσπάθειά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υποβαθμίσει το χαστούκι του Ευρωκοινοβουλίου με το ψήφισμα για την κατάσταση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας αλλοίωσε και τη νομική επιστήμη…

Ενώπιον της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα -του ύψιστου δημοκρατικού σώματος των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης- τής είπε ότι το Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι αμερόληπτο και αντικειμενικό για την πρόοδο των κρατών-μελών.

Αντίθετα παραποίησε κάθε πραγματικότητα ζητώντας βοήθεια από την Κομισιόν που εκπροσωπεί τις κυβερνήσεις των κρατών μελών και όχι απευθείας τους λαούς, όπως το Ευρωκοινοβούλιο.

Μετά από μια πολυλογία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιτυχία της επιστολικής ψήφου απέδωσε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα σε «κάποιες δυνάμεις στη χώρα μας οι οποίες άλλοτε συντάχθηκαν με τα πιο αντιευρωπαϊκά, τα πιο αντιλαϊκιστικά (σ.σ. προφανώς ήθελε να πει «αντιλαϊκά» ή «λαϊκίστικα) συνθήματα να εμφανίζονται αίφνης ως υπερασπιστές των δημοκρατικών αξιών και της δικαιοσύνης».

Για να συμπληρώσει πως:

«…τελικός κριτής της ποιότητας του κράτους Δικαίου σε μια ευρωπαϊκή χώρα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία διαθέτει και την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα για να μπορεί να ελέγχει την πρόοδο κάθε κράτους-μέλους στα πολύ αυτά κρίσιμα ζητήματα.»

Και όλα αυτά ενώπιον της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα! Να του θυμίσουμε πέραν των άλλων πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιπροσωπεύει περίπου 450 εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με απλά λόγια, όπως ζητούσε διακαώς και υπογείως βοήθεια από σειρά ευρωπαίων ηγετών ώστε να αποφύγει την καταδίκη της χώρας με το ψήφισμα τώρα ζητά τη βοήθεια των κυβερνήσεων για να αποφύγουν την απόφαση απευθείας των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών λαών…

Περίεργη αίσθηση της Δημοκρατίας έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περίεργη και η σχέση του με τα βουλευτικά σώματα…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε σωσίβιο στην αντιθεσμική ανακοίνωση του Αρείου Πάγου ενώ επικαλέστηκε για μία ακόμη φορά τους διθυράμβους του Economist για την Δημοκρατία στη χώρα…

Προφανώς οι εκπρόσωποι της οικονομικής εξουσίας έχουν πιο αντικειμενική και αμερόληπτη άποψη…

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…

Ακούστε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Στην Αθήνα η Μέτσολα: Στο μικροσκόπιο το Κράτος Δικαίου στη «σκιά» του ευρωπαϊκού ψηφίσματος κατά Μητσοτάκη

Αγρότες: Απόβαση στην Αθήνα – Θέλουν να διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα – Ποιοι δρόμοι κλείνουν και πότε (Photos)

Ο Άρειος Πάγος επιβεβαιώνει ότι είναι με το μέρος της κυβέρνησης – Συνέντευξη της Σόφι Ιν’τ Φελτ στο Documento

Τζούλιαν Ασάνζ: Ύστατη προσπάθεια για αποφυγή της έκδοσής του στις ΗΠΑ – Σε κίνδυνο η ελευθερία των ΜΜΕ

Μέση Ανατολή: Βήμα-βήμα η επιχείρηση γενοκτονίας στη Γάζα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter