Νέος Κόσμος: Σύλληψη δύο αστυνομικών μετά τη διαρροή βίντεο από τη δολοφονία Ζαμπούνη

Νέος Κόσμος: Σύλληψη δύο αστυνομικών μετά τη διαρροή βίντεο από τη δολοφονία Ζαμπούνη

Κατηγορούμενοι για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου θα δικαστούν στο αυτόφωρο οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν για την διαρροή σε μέσα ενημέρωσης, του βίντεο από τον τόπο της δολοφονίας του 44χρονου σε πρατήριο καυσίμων στο Νέο Κόσμο, όπου φαίνεται η σωρός του επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για την διαρροή του απόρρητου υλικού και φέρεται να ομολόγησαν ότι αυτοί έκαναν, τόσο την καταγραφή, όσο και εν συνεχεία, την διάθεση του επίμαχου υλικού σε μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, με εντολή της εισαγγελίας, εξήχθη αντίγραφο της δικογραφίας, προκειμένου στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ήδη ξεκίνησε, να διερευνηθεί και ο τρόπος που διέρρευσαν video από τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής, όσο συνεχίζονται οι έρευνες για τα ίχνη και την ταυτότητα των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος, φέρεται πως επί σειρά ετών έπαιρνε συμβόλαια θανάτου ως εκτελεστής της «Greek Mafia», ωστόσο πιστεύεται πώς οι σχέσεις τους είχαν διαρραγεί, ενώ πολλοί του χρέωναν ακόμα και την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης, είχε δεχτεί επίθεση το 2018 στην Ακτή Κονδύλη 4. Τότε είχε τραυματιστεί και το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του ματαιώθηκε λόγω εμπλοκής του όπλου των εκτελεστών. Ένα μήνα πριν από την απόπειρα εναντίον του, είχε δολοφονηθεί στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά μία 33χρονη γνωστή με το ψευδώνυμο «Bella Mafia», με την οποία ο 44χρονος διατηρούσε επί σειρά ετών σχέση.

Τα ερωτήματα για τη συνοδεία, τη θέση στάθμευσης και το ξεκλείδωτο ΙΧ

Ο «Ζαμπόν» μετά από όλα αυτά είχε ενισχύσει πολύ τα μέτρα ασφαλείας που έπαιρνε. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως πάνω του είχε πιστόλι ενώ στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του ένα καλάσνικοφ ωστόσο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Ο Ζαμπούνης, είχε μάλιστα φροντίσει να έχει και συνοδεία με σωματοφύλακες, όμως δεν ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης, το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη υγρών καυσίμων, δεν ήταν παρκαρισμένο με κατεύθυνση διαφυγής.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από το βίντεο, ο 44χρονος Ζαμπούνης, δεν είχε κλειδώσει το αυτοκίνητο του όσο ήταν μέσα σε αυτό ενώ γνώριζε ότι απειλείται και ενώ το όχημα των δραστών πάρκαρε ακριβώς πίσω του, με αποτέλεσμα να ανοίξουν την πόρτα και να τον «τελειώσουν».

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις κινήσεις του το μοιραίο βράδυ και λίγα λεπτά πριν από την εκτέλεσή του, γεννούν πλήθος ερωτημάτων:

  • Γιατί ο Ζαμπούνης ενώ είχε πάρει μέτρα για την ασφάλειά του δεν είχε μαζί του συνοδεία;
  • Γιατί ενώ κατάλαβε ότι απειλείται δεν κλείδωσε την πόρτα του αυτοκινήτου του;
  • Γιατί δεν είχε παρκάρει με κατεύθυνση έτσι ώστε να μπορέσει να διαφύγει;

Φαίνεται πως το σχέδιο των αντιπάλων του, αυτή την φορά ήταν πολύ καλά μελετημένο σε αντίθεση με την απόπειρα που έγινε σε βάρος του στον Πειραιά το 2018, αν και με τους χειρισμούς που έκανε ένας εκ των δύο δραστών, άθελά του αποκαλύφθηκε μέρος των χαρακτηριστικών του που ίσως βοηθήσει τις Αρχές να τον ταυτοποιήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Νέος Κόσμος: Κλεμμένο από το Μιλάνο το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του Ζαμπούνη (Video)

Το οργανωμένο έγκλημα «κάνει παρέλαση» στην Ελλάδα;

Νέος Κόσμος: Πού εστιάζουν οι έρευνες της αστυνομίας για τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη (Videos)

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη – Άδειασαν το καλάζνικοφ μέσα στο αυτοκίνητο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter