Νέος σεισμός στην Κρήτη: Έκτακτο sms στους κατοίκους του Ηρακλείου

Νέος σεισμός στην Κρήτη: Έκτακτο sms στους κατοίκους του Ηρακλείου

Αναστάτωση στους κατοίκους της Κρήτης προκάλεσε η ισχυρή δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με το Ekriti.gr, στην περιοχή της Μεσαράς, αλλά και σε άλλα σημεία του νομού βγήκαν από τα σπίτια τους. Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στο Ρέθυμνο αλλά και στην ανατολική Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νεότερος σεισμός σημειώθηκε λίγο αργότερα της τάξης των 3,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μάλιστα, αμέσως μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, έκτακτο sms έλαβαν στα κινητά τηλέφωνα οι πολίτες, που τους καλούσε να λάβουν μέτρα προστασίας.

σεισμος τωρα, σεισμος, σεισμος Κρητη, ριχτερ, Ηρακλειο, Κρητη, Γερασιμος Παπαδοπουλος, Παπαδοπουλος, Ακης Τσελεντης, Τσελεντης, Ευθυμιος Λεκκας, Λεκκας σεισμολογος

Τσελέντης: Νωρίς για να καταλήξουμε σε ασφαλές συμπέρασμα

Ο διδάκτωρ Γεωφυσικής και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, λίγα λεπτά μετά τον σεισμό ανέφερε σε ανάρτησή του:

«Ανακοίνωση Σεισμού 5.1, 7 χλμ. ΝΝΔ των Μοιρών Ηρακλείου. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 21:58 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό του δίκτυο κατέγραψε Ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.1 στην κλίμακα Richter.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 7 χλμ. ΝΝΔ των Μοιρών Ηρακλείου. Αποτελεί συνέχεια τις ακολουθία που ξεκίνησε πριν δύο ημέρες. Είναι πολύ νωρίς να καταλήξουμε σε ασφαλές συμπέρασμα για την εξέλιξη του φαινομένου. Επειδή στη περιοχή υπάρχουν ρήγματα που μπορούν να δώσουν λίγο μεγαλύτερα μεγέθη διατηρώ μια επιφύλαξη.

Λόγω του κακού δομικού ιστού της περιοχής απαιτείται προσοχή και αν τα οικήματα είναι παλιά ειδικά τα πετρόχτιστα ας τα αποφεύγουμε.

Τις επόμενες ώρες λόγω του μικρού εστιακού βάθους θα καταλάβετε πολλούς μετασεισμούς. ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter