Νετανιάχου: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι τη νίκη» – Καμία κατάπαυση πυρός χωρίς απελευθέρωση ομήρων

Νετανιάχου: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι τη νίκη» – Καμία κατάπαυση πυρός χωρίς απελευθέρωση ομήρων

Σε μια σύντομη τηλεοπτική δήλωση, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανέφερε ότι μετέφερε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ότι απορρίπτει οποιαδήποτε προσωρινή κατάπαυση πυρός που δεν περιλαμβάνει «την απελευθέρωση των ομήρων μας». Σημειώνει επίσης ότι το Ισραήλ «δεν θα επιτρέψει την είσοδο καυσίμων στη Γάζα».

Ο Νετανιάχου ξεκινά υποσχόμενος ότι η νίκη θα είναι «μεγάλη και ξεκάθαρη» και «θα έχει απήχηση στις επόμενες γενιές».

Σημειώνει ότι οι εχθροί του Ισραήλ που στοχεύουν να καταστρέψουν τη χώρα θα αποτύχουν. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι τη νίκη», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι αυτό σημαίνει «να καταστρέψουμε τη Χαμάς, [σ.σ. και να επιτύχουμε] την επιστροφή των ομήρων και την αποκατάσταση της ασφάλειας για τους πολίτες και τα παιδιά μας».

Επαινεί τους στρατιώτες του Ισραήλ, λέγοντας ότι σκοτώνουν τρομοκράτες στη Γάζα «όλο το 24ωρο», με στενή συνεργασία μεταξύ των χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων του IDF.

Ο Νετανιάχου, που έκανε το διάγγελμά του ενώ ταυτόχρονα μιλούσε και ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προειδοποίησε τους «εχθρούς του Ισραήλ στο βορρά» να μην κάνουν το ολέθριο λάθος να κλιμακώσουν τον πόλεμο. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα σας κοστίσει αυτό», υπογράμμισε.

Σχετικά με την επίσκεψη του Μπλίνκεν, ανέφερε ότι εκτιμά την υποστήριξη του προέδρου Μπάιντεν και των ΗΠΑ. Σημείωσε ότι έδειξε στον Μπλίνκεν πλάνα από τις φρικαλεότητες της Χαμάς.

Διαβάστε επίσης: Νασράλα: «Αυτό δεν είναι το τέλος» – Υπόνοιες για συνέχιση των μαχών

Νασράλα: Η μάχη της Χαμάς είναι «100% παλαιστινιακή» – Δεν συνδέεται «με κανένα περιφερειακό ζήτημα»

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter