Νασράλα: «Αυτό δεν είναι το τέλος» – Υπόνοιες για συνέχιση των μαχών

Νασράλα: «Αυτό δεν είναι το τέλος» – Υπόνοιες για συνέχιση των μαχών

Ο Χασάν Νασράλα χαιρετίζει τις στρατιωτικές ενέργειες της Χεζμπολάχ στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου μέχρι στιγμής, καυχούμενος ότι αυτό έχει αποσπάσει τις δυνάμεις του Ισραηλινού Στρατού από τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς και προσθέτοντας ότι «αυτό δεν είναι το τέλος».

Διαβάστε επίσης: Νασράλα: Η μάχη της Χαμάς είναι «100% παλαιστινιακή» – Δεν συνδέεται «με κανένα περιφερειακό ζήτημα»

«Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Χεζμπολάχ πρόκειται να συμμετάσχει στη μάχη. Σας λέω: Εμείς έχουμε εμπλακεί σε αυτή τη μάχη από τις 8 Οκτωβρίου», ανέφερε στην ομιλία του. «Κάποιοι θα ήθελαν η Χεζμπολάχ να εμπλακεί σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, αλλά μπορώ να σας πω: Αυτό που συμβαίνει τώρα στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου είναι σημαντικό και δεν είναι το τέλος».

Άνευ προηγουμένου

«Αυτό που κάναμε από τις 8 Οκτωβρίου είναι άνευ προηγουμένου όσον αφορά τη μαχητική μας στρατηγική. Καθημερινά στοχοποιούμε Ισραηλινούς στρατιώτες, τανκς, drones και αισθητήρες, τα μάτια και τα αυτιά του Ισραήλ. Έχουμε εμπλακεί σε μια αληθινή μάχη. Ο αριθμός των μαρτύρων μας — 57 — το μαρτυρεί αυτό», σημειώνει ο αρχηγός της Χεζμπολάχ.
Λέει ότι αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν τρομοκράτες της Χεζμπολάχ, της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στο Λίβανο.

«Οι επιχειρήσεις μας στα σύνορα ανάγκασαν τον Ισραηλινό Στρατό να εκτρέψει δυνάμεις, όπλα και εξοπλισμό από τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη προς το μέτωπο του Λιβάνου. Το ένα τρίτο του Ισραηλινού Στρατού είναι τώρα συγκεντρωμένο στα σύνορά μας», ισχυρίζεται.

Διαβάστε επίσης: Al Jazeera: «Η στιγμή του Νασράλα» – Θα κηρύξει πόλεμο στο Ισραήλ ο ηγέτης της Χεζμπολάχ; (LIVE)

Απειλές εκατέρωθεν

Ο Χασάν Νασράλα προειδοποιεί το Ισραήλ να μην εξαπολύσει προληπτική επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ που ηγείται.
«Λέω στους Ισραηλινούς, εάν σκέφτεστε να πραγματοποιήσετε μια προληπτική επίθεση εναντίον του Λιβάνου, θα είναι το πιο ανόητο λάθος που κάνετε σε ολόκληρη την ύπαρξή σας», προειδοποιεί.

Από την πλευρά του, την ώρα που ο Νασράλα έκανε τις παραπάνω παρατηρήσεις, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε «στον εχθρό μας στο βορρά: Μην μας παρεξηγείτε. Ένα λάθος θα σας κοστίσει περισσότερο από όσο θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter