New York Times: Oι ΗΠΑ «δείχνουν« την Ουκρανία για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα

New York Times: Oι ΗΠΑ «δείχνουν« την Ουκρανία για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα

Τμήματα της ουκρανικής κυβέρνησης διέταξαν και υλοποίησαν την δολοφονία της κόρης του «μέντορα» του Βλαντίμιρ Πούτιν και ταγού της ρωσικής ακροδεξιάς, Αλεξάντερ Ντούγκιν, Ντάρια Ντούγκινα, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των New York Times.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, που επικαλείται αμερικανούς αξιωματούχους, τμήμα της πολιτικής ηγεσίας του Κιέβου σχεδίασε την δολοφονία της 29χρονης δημοσιογράφου. Παράλληλα, στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμετείχαν στην επίθεση, δεν παρείχαν πληροφορίες ούτε καμία άλλη βοήθεια. Επίσης, δεν γνώριζαν για την επιχείρηση νωρίτερα και θα είχαν εκφράσει αντιρρήσεις αν τους ζητούσαν τη γνώμη τους.

Το ρεπορτάζ που φιλοξενούν οι Νew York Times σημειώνει επίσης πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι τέτοιες επιθέσεις αν και έχουν μικρό αντίκτυπο στο πεδίο των μαχών, θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη Μόσχα σε αντίποινα εναντίον ανώτερων Ουκρανών αξιωματούχων.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα κατηγόρησε εξαρχής τις μυστικές υπηρεσίες του Κιέβου για τη δολοφονία της Ντούγκινα, ενώ η Ουκρανία είχε αρνηθεί ότι εμπλέκεται και ανώτεροι αξιωματούχοι της χώρας επανέλαβαν αυτές τις αρνήσεις όταν ρωτήθηκαν σχετικά με την εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Εμπλοκή νέου προσώπου στη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα «δείχνουν» οι μυστικές υπηρεσίες

Ο Guardian αμφισβητεί τους ρωσικούς ισχυρισμούς για τη δολοφόνο της Ντούγκινα

Η Ρωσία «δείχνει» την Ουκρανία για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter