New York Times: Σκόπιμες οι δολοφονίες αμάχων στη Μπούτσα

New York Times: Σκόπιμες οι δολοφονίες αμάχων στη Μπούτσα

Στο συμπέρασμα ότι ένας σημαντικός αριθμός δολοφονιών κατά τη διάρκεια της κατοχής της πόλης Μπούτσα διαπράχθηκε σκόπιμα κατέληξαν οι New York Times, οι οποίες δημοσίευσαν βίντεο από την οκτάμηνη δημοσιογραφική έρευνα που έκαναν για τα εγκλήματα του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Κιέβου, τον Μάρτιο του 2022.

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, ανασύνθεσαν τις ιστορίες 36 ανθρώπων που δολοφονήθηκαν στην Μπούτσα στην οδό Γιαμπλούνσκα ή στους παρακείμενους δρόμους. Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς σκοτώθηκαν από τραύματα πυροβόλων όπλων. Συνολικά μετά την υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων στην πόλη βρέθηκαν περισσότεροι από 400 νεκροί. Οι δημοσιογράφοι διευκρινίζουν στο σχετικό δημοσίευμα ότι στρατιώτες του 234ου Συντάγματος αλεξιπτωτιστών από το Πσκοφ εμπλέκονται στις δολοφονίες στην Μπούτσα.

Σημειώνεται ότι η έρευνα των δημοσιογράφων διήρκεσε οκτώ μήνες, και κατάφεραν στο διάστημα αυτό να ρωτήσουν πολλούς μάρτυρες των γεγονότων που διαδραματίσθηκαν στην Μπούτσα τον Μάρτιο του 2022. Για την ανασύνθεση των γεγονότων χρησιμοποίησαν δεδομένα από τηλεφωνικές υποκλοπές, συνομιλίες μέσω ασυρμάτων και υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Νωρίτερα στο ίδιο συμπέρασμα, ότι οι περισσότερες δολοφονίες στην Μπούτσα διαπράχθηκαν σκόπιμα, κατέληξαν και οι δημοσιογράφοι του πρακτορείου Associated Press.

Πηγή: The New York Times

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter