Νομοσχέδιο ΤΧΣ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρίζει δισ. ευρώ στις τράπεζες και ελευθερώνει τα bonus στους τραπεζίτες

Νομοσχέδιο ΤΧΣ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρίζει δισ. ευρώ στις τράπεζες και ελευθερώνει τα bonus στους τραπεζίτες

Ψηφίζεται σήμερα Τρίτη στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για το ΤΧΣ με το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτρέπει να λάβουν τα bonus τους με οποιονδήποτε τρόπο οι τραπεζίτες.

Τη στιγμή που ο μέσος καταναλωτής έχει απωλέσει την αγοραστική δύναμή του, ο Μητσοτάκης αποφασίζει τη χορήγηση υψηλών bonus στους τραπεζίτες με φορολόγηση μόλις 15%, αδιαφορεί για τους πολίτες οι οποίοι έχουν στηρίξει με το υστέρημά τους την κατά 50 δισ. ευρώ ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προκαλεί το κοινό αίσθημα με τη διαρκή αύξηση των δικών της χρεών, τα οποία αγγίζουν πλέον τα 381 εκατ. ευρώ και εν μέσω ενεργειακής κρίσης αυξάνει το κόστος διοίκησης στη Δ.Ε.Η. κατά 65% για το 2021, πολλαπλασιάζει τις διευθυντικές θέσεις και δίνει 5,3 εκατ. ευρώ σε αμοιβές μεγαλοστελεχών μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής καταψήφισαν το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ενώ επιφυλάχτηκαν ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, αν και ο Κ. Σκανδαλίδης προαναγγέλλει αρνητική ψήφο.

Η αντιπολίτευση αλλά και ο εκπρόσωπος της ΟΤΟΕ υπογράμμισαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την απουσία της έννοιας του δημόσιου συμφέροντος σε ό,τι αφορά την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις τράπεζες μέχρι το 2025.

Να σημειωθεί ότι με τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής δίνεται η δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ να απολύσει όλους τους εργαζόμενους παραδίδοντας καθαρή την εταιρεία στους ιδιώτες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter