Nordic Monitor: Το Βερολίνο «δείχνει» την Άγκυρα για κατασκοπευτικές επιχειρήσεις σε γερμανικό έδαφος

Nordic Monitor: Το Βερολίνο «δείχνει» την Άγκυρα για κατασκοπευτικές επιχειρήσεις σε γερμανικό έδαφος

Σε έκθεση 380 σελίδων την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών γίνεται ευθεία αναφορά σε τουρκικές επιχειρήσεις παρακολούθησης εντός γερμανικών εδαφών, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Nordic Monitor.

Μεταξύ άλλων, το Βερολίνο αναφέρει την Τουρκία ως «το μοναδικό μέλος του ΝΑΤΟ που πραγματοποιεί κατασκοπευτικές επιχειρήσεις εντός γερμανικών εδαφών», ενώ επισημαίνεται ότι «κινδυνεύει η συνταγματική τάξη και η εθνική κυριαρχία της Γερμανίας».

H Γερμανία «βλέπει» προσπάθεια της Τουρκίας «να αποκτήσει πληροφορίες, να ασκήσει επιρροή και να παρακολουθεί τους επικριτές της κυβέρνησης Ερντογάν», λόγω του ισχυρού ρόλου που διαδραματίζει στην ΕΕ το Βερολίνο.

Παράλληλα, στην έκθεση χαρακτηρίζονται οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών ως «αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κυβερνητικού μηχανισμού» και πως «διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική που ασκεί ο Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα].

Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών χαρακτηρίζονται ως αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κυβερνητικού μηχανισμού και, σύμφωνα με την έκθεση, παίζουν σημαντικό ρόλο για την πολιτική που ασκεί ο Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα.

Πλην της Τουρκίας, η έκθεση σημειώνει ως «βασικούς παράγοντες για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων παρακολούθησης» τη Ρωσία, την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα, αναφέροντας περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων εναντίον των υπηρεσιών πληροφορίων και άλλες ανάλογες πράξεις.

«Οι επιχειρήσεις αυτές γίνονται ολοένα και πιο πολύπλευρες και ανεπτυγμένες. Περιλαμβάνουν ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και κυβερνοεπιθέσεις και αποτελούν σοβαρή απειλή για τη Γερμανία, τα γερμανικά συμφέρονται, ενώ είναι καταστροφικές για την εθνική κυριαρχία», σημειώνεται στην έκθεση, σύμφωνα με το Nordic Monitor.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter