ΝΥΤ: Σε εξέλιξη συνομιλίες για την απελευθέρωση περίπου 50 ομήρων από την Χαμάς

ΝΥΤ: Σε εξέλιξη συνομιλίες για την απελευθέρωση περίπου 50 ομήρων από την Χαμάς

Σε εξέλιξη βρίσκονται συνομιλίες για την απελευθέρωση περίπου 50 ομήρων (διπλών υπηκόων) από την Χαμάς, «βάσει συνομιλιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Κατάρ», σύμφωνα με τους New York Times που επικαλούνται ανώτερο ισραηλινό στρατιωτικό αξιωματούχο.

Μάλιστα, το δελτίο ειδήσεων του καναλιού 12, επικαλούμενο και αυτό ισραηλινή πηγή, αναφέρει ότι η συμφωνία μπορεί να κλείσει σύντομα.

Οι ΝΥΤ σημείωσαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, και ο πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, συμφώνησαν να συνεχίσουν την παροχή κρίσιμης βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, επικαλούμενοι briefing του Λευκού Οίκου για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Στο μεταξύ, φέρεται ότι υπήρξε συνομιλία Νετανιάχου και Μπάιντεν αναφορικά με τις προσπάθειες να διασφαλιστεί η απελευθέρωση όλων των άλλων ομήρων που απήγαγε η Χαμάς, καθώς και για την παροχή ασφαλούς διέλευσης για τους πολίτες που θέλουν να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε σχετικά: Νέος συναγερμός για τη Μ. Ανατολή: Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ισχυρίζονται ότι μπορούν να χτυπήσουν τη Χάιφα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter