Ο 105,5 Στο Κόκκινο αποχαιρετά τη Μυρσίνη Ζορμπά με εκπομπές αφιερωμένες στη μνήμη της

Ο 105,5 Στο Κόκκινο αποχαιρετά τη Μυρσίνη Ζορμπά με εκπομπές αφιερωμένες στη μνήμη της

Ο 105,5 Στο Κόκκινο αποχαιρετά με θλίψη και σεβασμό τη Μυρσίνη Ζορμπά, που έφυγε χθες από τη ζωή. Αγωνίστρια του αντιδικτατορικού κινήματος, πρώην υπουργός πολιτισμού, εκδότρια, μεταφράστρια, συγγραφέας, ιδρύτρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, μα κυρίως μία γυναίκα που ταύτισε το όνομά της με την Πολιτισμική Δημοκρατία, η Μυρσίνη Ζορμπά αφήνει πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε εποχές που ο πολιτισμός βάλλεται από παντού.

Σήμερα, Παρασκευή 21 Απριλίου, από τις 18:00 έως τις 19:00, ο 105,5 Στο Κόκκινο θα μεταδώσει μία εκπομπή αφιερωμένη στη μνήμη της, με δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε στην Ευγενία Λουπάκη και την Τζούλυ Τσίγκα αντίστοιχα. Τον Δεκέμβριο του 2022 το Εργαστήριο Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Ευρωπαϊκών, Αμερικανικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Ρώμης Sapienza, πήρε το όνομα της Μυρσίνης Ζορμπά. Με αφορμή αυτή την αναγνώρισή της σε ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια του δυτικού κόσμου, μίλησε στην Ευγενία Λουπάκη, ενώ τρία χρόνια πριν, μίλησε στην Τζούλυ Τσίγκα για το δόγμα «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» που εισήγαγε η Νέα Δημοκρατία και στον πολιτισμό, ήδη από τον πρώτο χρόνο κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το πολιτιστικό μαγκαζίνο του 105,5 Στο Κόκκινο με τη Ναταλί Χατζηαντωνίου και τη Μαρία Θανασούλια θα είναι αφιερωμένο στη Μυρσίνη Ζορμπά και στις 19:00 συνομιλεί με τη Μικέλα Χαρτουλάρη, δημοσιογράφο και κριτικό βιβλίου, στενή συνεργάτιδα της πρώην υπουργού πολιτισμού. Στις 19:30 η συγγραφέας Μάρω Δούκα μας μιλά για τη Μυρσίνη Ζορμπά και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, στου οποίου το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν μέλος και η ίδια. Λίγο πριν τις 20:00 η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μοιράζεται με τους ακροατές και τις ακροάτριες του Κόκκινου μνήμες από τη συνεργασία και τις συζητήσεις τους «για τον πολιτισμό που δεν είναι πολυτέλεια, αλλά που είναι το μείζον πεδίο διαμόρφωσης του δημόσιου χώρου, των πολιτικών και ιδεολογικών συγκρούσεων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter