Ο «519c», πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τελείωσε την… αγγαρεία στα μαγειρεία του Μητσοτάκη

Ο «519c», πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τελείωσε την… αγγαρεία στα μαγειρεία του Μητσοτάκη

Τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, που ολοκλήρωσε τη θητεία του ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ευχαρίστησε θερμά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και ως εδώ, θα ήταν μια ευγενική, θεσμική και πολιτικά ορθή κίνηση, αν δεν υπήρχε το σκάνδαλο των υποκλοπών να ρίχνει τη δυσσώδη σκιά του πάνω στα παράσημα.

«Στρατηγέ, σε ευχαριστούμε!», τόνισε με θαυμαστικό ο πρωθυπουργός, ανακουφισμένος μάλλον, επειδή όσο είχε ο Κ. Φλώρος την διοίκηση στις Ενοπλες Δυνάμεις χάθηκαν μόνο πέντε άνθρωποι στην κακοσχεδιασμένη από τον ίδιο επιχείρηση στη Λιβύη, χάθηκαν μόνο τρεις πιλότοι από σαράβαλα αεροπλάνα, βυθίστηκε μόνο ένα ελικοδρόμιο στο Στεφανοβίκειο και καταστράφηκε άγνωστος -στους πολίτες- αριθμός ελικοπτέρων, ανατινάχθηκε μόνο μια αποθήκη πυρομαχικών στο αεροδρόμιο στη Νέα Αγχίαλο.

Προφανώς δεν τον ευχαρίστησε για όλα αυτά και πολλά άλλα μικρότερα. Τον ευχαρίστησε, επειδή η ΕΥΠ της οποίας προϊστάμενος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολουθούσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, με κωδικό στόχου «519c», και όταν αυτό αποκαλύφθηκε, ο παρασημοφορημένος και ευθυτενής στρατηγός δεν μίλησε, δεν απάντησε, δεν ζήτησε εξηγήσεις… Σιώπησε, σαν υποδεκάνεας μπροστά σε ταξίαρχο. Δεν είχε καν τα… γαλόνια για να παραιτηθεί, έστω και για προσωπικούς λόγους.

Η αναξιοπρεπής σιωπή σκοτείνιασε το Πεντάγωνο. Δεν ήταν πλέον ο «Αρχηγός» αλλά ο «519c» κι αυτό δεν είναι αξίωμα, είναι αγγαρεία στα παρακρατικά μαγειρεία.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντίνος Φλώρος: Στρατηγός Τεφλόν

O στρατηγός Φλώρος που έβλεπε στρατόπεδα να καίγονται

Σκάνδαλο υποκλοπών: Θεσμική απρέπεια από τον Αρειο Πάγο για να καλυφθεί η εισαγγελέας Βλάχου

Καταπέλτης η ετήσια έκθεση του HRW για υποκλοπές, ελευθερία Τύπου, κράτος δικαίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter