Ο Αντώναρος συμφωνεί με Δένδια: Το ΄χε κάνει και ο Κοτζιάς και πήγαν να τον φάνε ζωντανό!

Ο Αντώναρος συμφωνεί με Δένδια: Το ΄χε κάνει και ο Κοτζιάς και πήγαν να τον φάνε ζωντανό!

Τη σαφή διαφοροποίηση και το σκεπτικισμό του πρώην υπουργού Εξωτερικών και νυν υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια όσον αφορά τις συμφωνίες με την Τουρκία και τους πανηγυρισμούς του Μαξίμου σχολίασε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο κ. Δένδιας μιλώντας στο Βήμα σημείωσε με νόημα «Θετικό βήμα η επίσκεψη Ερντογάν αλλά οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο» ενώ συνέχισε λέγοντας «δεν είμαστε αφελείς για να προσδοκούμε άρση των προβλημάτων και επίλυση της διαφοράς μας «ως διά μαγείας» μέσω ενός Συμβουλίου και μίας επίσκεψης». Επιπλέον μετά και μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην καλή προσωπική τους επικοινωνία αλλά υπογράμμισε ότι «εάν θέλουμε μία πραγματική αλλαγή σελίδας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, χρειάζεται και μία αλλαγή στάσης της γειτονικής χώρας σε δομικά ζητήματα τα οποία δυνητικά μπορούν να προκαλέσουν την παλινδρόμηση στην ένταση στο μέλλον».

Και συνέχισε: «Το casus belli για την άσκηση νόμιμου δικαιώματος της Ελλάδας, το Τουρκο- Λιβυκό Μνημόνιο, η παντελώς αστήρικτη θεωρία της “Γαλάζιας Πατρίδας”, η στάση της ‘Άγκυρας στο Κυπριακό και οι γνωστές αστήρικτες αιτιάσεις σε μια σειρά από άλλα θέματα, είναι μερικά από τα ζητήματα αυτά»

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Αντώναρος σχολίασε πως:

Είναι ελπιδοφόρο ότι ο Υπουργός Άμυνας @NikosDendias σε συνέντευξη του αναφέρεται στο casus belli ως απαραίτητη αλλαγή στάσης εκ μέρους της Τουρκίας για μόνιμη και ουσιαστική βελτίωση σχάσεων και κλίματος. Το ίδιο έκανε στο παρελθόν και τότε ΥΠΕΞ @NikosKotzias και τότε πέφτανε κάποιοι να τον φάνε ζωντανό. Σημασία έχει για μένα ότι χωρίς την ανάκληση τέτοιων απειλών εκ μέρους της Άγκυρας — την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχω την εντύπωση να απαιτεί όπως επιβάλλεται –μόνιμη και σταθερή διακρατική γαλήνη δεν μπορεί να υπάρξει.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Τέσσερα αναγκαία μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα (Video)

Εταιρεία… δολοφόρων στην ΑΑΔΕ με πλοκάμια στο Μαξίμου

Το χρονικό µιας προαναγγελθείσας διάσπασης

Ρέντης: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός – Αναμένεται νέο ιατρικό ανακοινωθέν (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter