Ο διοικητής της ΕΥΠ ομολογεί παρακολουθήσεις και η Νέα Δημοκρατία διαμαρτύρεται για το απόρρητο

Ο διοικητής της ΕΥΠ ομολογεί παρακολουθήσεις και η Νέα Δημοκρατία διαμαρτύρεται για το απόρρητο

Ρεσιτάλ υποκρισίας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για τις καταιγιστικές αποκαλύψεις που προκύπτουν για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, μετά και την ομολογία του νέου της διοικητή Θεμιστοκλή Δεμίρη πως «κανείς δεν εξαιρείται» από τις παρακολουθήσεις, αφού το μόνο που βρήκε ήταν να συνταχθεί με την εξίσου υποκριτική στάση του Προέδρου της Βουλής, διαμαρτυρόμενη για τη διαρροή των όσων κατέθεσε ο Θεμιστοκλής Δεμίρης και επιτιθέμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ και μετατρέποντας σε καθημερινό φαινόμενο τις επιθέσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο μέσα ενημέρωσης τα οποία κατηγορούνται για σχέσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επιτέθηκε στα ΜΜΕ στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών στο κοινοβούλιο, εξαπολύοντας γενικώς και αορίστως κατηγορίες για «διαρροές» που έκαναν την όλη διαδικασία «σουρωτήρι».

Στον ίδιο ακριβώς τόνο, λίγα λεπτά αργότερα και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δημοσίευσε «σχόλιο» για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για «διπλό ατόπημα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σήμερα σε διπλό ατόπημα. Η αγωνία του να εργαλειοποιήσει την υπόθεση Ανδρουλάκη, τον έσπρωξε στην παραβίαση του απορρήτου και στον ευτελισμό μιας εξόχως σημαντικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας όπως αυτή της ακρόασης του Πρέσβη κ. Δεμίρη για τον διορισμό του στη θέση του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με διαρροές από τη συνεδρίαση» αναφέρουν οι γαλάζιοι, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως το μέλημά του «όπως αποδείχθηκε από τις διαρροές του σε φιλικά μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν αποσπάσματα τοποθετήσεων βουλευτών του ενώ η απόρρητη συνεδρίαση βρισκόταν σε εξέλιξη, ήταν να κατασκευάσει ένα νοσηρό αφήγημα».

Ακόμα, χρεώνει στην αξιωματική αντιπολίτευση πως «το δεύτερο σοβαρό ατόπημα, είναι ότι προκειμένου να υπηρετήσει το αφήγημά του, διαστρεβλώνει την απάντηση του Διοικητή της ΕΥΠ, καθώς ούτε η απάντηση του ούτε τα πρακτικά μπορούν να δημοσιοποιηθούν. Η κυβέρνηση μάλιστα έχει εκφράσει επι του θέματος σαφή θέση».

«Η προκλητική και πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά στάση του, τον καθιστά αναξιόπιστο συνομιλητή σε μια κορυφαία διαδικασία που αφορά τη θεσμική θωράκιση του πλαισίου λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενέκρινε τον Θεμιστοκλή Δεμίρη ως νέο Διοικητή της ΕΥΠ. Η κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης είναι  αποφασισμένη να διορθώσει παθογένειες και διαχρονικές αδυναμίες και δεν πρόκειται να τη σταματήσουν κανενός είδους “πολακισμοί”» καταλήγει η ανακοίνωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία δεν αποκαλύπτει ωστόσο τι σημαίνει ο χαρακτηρισμός «αναξιόπιστος συνομιλητής» που αποδίδει στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Το γεγονός πως στη Νέα Δημοκρατία δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν για τα όσα αποκαλυπτικά προέκυψαν από την ομολογία Δεμίρη για τις παρακολουθήσεις που «κανείς δεν εξαιρείται» δεν προκαλεί έκπληξη. Έκπληξη θα ήταν εάν κάποιος από τους βουλευτές της έβρισκε φωνή να πάρει θέση για την πρωτοφανή αυτή εκτροπή που συντελείται με την ανοχή τους.

Διαβάστε επίσης: 

Ομολογία νέου διοικητή ΕΥΠ: «Κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις…»

Βουλή: Σκληρό ροκ από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και… Τζαβάρα στην ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ

Βουλή: Με Κεφαλογιάννη και Τζαβάρα η ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ

«Βόμβα» Πολάκη στη Βουλή: «Να έρθουν στη Βουλή τα 15.000 ονόματα που παρακολουθούσατε»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter