Ο Διονύσης Καλαματιανός τομεάρχης Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη θέση της Αθηνάς Λινού

Ο Διονύσης Καλαματιανός τομεάρχης Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη θέση της Αθηνάς Λινού

Καθήκοντα Τομεάρχη Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ασκεί για το επόμενο διάστημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Διονύσης Καλαματιανός, σε συνεργασία με την Αναπληρώτρια Τομεάρχη, Ράνια Θρασκιά.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Προεδρείου της ΚΟ του κόμματος, το μεσημέρι της Τετάρτης (10.1.2024). Όπως επισημαίνεται από την Κουμουνδούρου, η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της σπουδαιότητας του επικείμενου νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και του βάρους που θέλει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι εξελίξεις αυτές συνδέονται και με την παραίτηση της μέχρι πρότινος τομεάρχη Παιδείας Αθηνάς Λινού.

Το Documentonews.gr είχε τονίσει σε αναλυτικό ρεπορτάζ του ότι στελέχη και με νομικές γνώσεις, πέρα από την πολιτική εμπειρία, αναμένεται να σηκώσουν το αντιπολιτευτικό βάρος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μετά την παραίτηση της τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αθηνάς Λινού, που κατά δήλωσή της δεν έγινε για πολιτικούς λόγους, η Κουμουνδούρου οργανώνει, ενόψει του νομοσχεδίου της ΝΔ για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίου στη χώρα μας, την τακτική της για συντονισμένη έκφραση της αντίθεσής της απέναντι στην λειτουργία  ιδιωτικών/μη κρατικών πανεπιστημίων. Μάλιστα, στο ρεπορτάζ γινόταν αναφορά στον βουλευτή  Ηλείας Διονύση Καλαματιανό, ο οποίος είναι δικηγόρος, ενώ έχει και μακρά πολιτική εμπειρία.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίστηκε Αναπληρώτρια Τομεάρχης Εσωτερικών η βουλευτής Τρικάλων Μαρίνα Κοντοτόλη.

Διαβάστε επίσης: 

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο κατά της ακρίβειας

Ακρίβεια: Παραδοχή Μητσοτάκη πως δεν φταίει ο «εισαγόμενος πληθωρισμός

«Κούφια» μέτρα κατά της ακρίβειας – Τι ανακοίνωσε ο Σκρέκας (Video)

Ο Άδωνης Γεωργιάδης «βγάζει αδιάβαστο» τον Χρυσοχοΐδη και θυμήθηκε τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter