Ο Γεραπετρίτης θυσίασε μια… ροζ «σημαία» για να εξευμενίσει τους ακροδεξιούς

Ο Γεραπετρίτης θυσίασε μια… ροζ «σημαία» για να εξευμενίσει τους ακροδεξιούς

Ενοχλήθηκε ο Δημήτρης Νατσιός της «Νίκης» με μια καλλιτεχνική δημιουργία με βάση την ελληνική σημαία και έτρεξαν να καταδικάσουν μαζί του όλοι οι ακροδεξιοί που δεν έχουν ξαναδεί στον κόσμο όλο παρόμοιες «μετατροπές» συμβόλων για χάρη της τέχνης.

Μαζί τους τάχθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, που έδωσε εντολή ώστε η «σημαία» να απομακρυνθεί άμεσα από την έκθεση που φιλοξενείται στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη και έχει ως θέμα την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες.

Ετσι, μετά την τροπολογία για τη νομιμοποίηση μεταναστών, που εξόργισε τους ακροδεξιούς και μέσα στη ΝΔ, μια ροζ σημαία  θυσιάζεται για να τους εξευμενίσει.

Πρόκειται για την έκθεση της Τζόρτζια Λάλε με το έργο «Ενοχή της Γειτονιάς», που πραγματεύεται τα φαινόμενα της γυναικοκτονίας και της ενδοοικογενειακής βίας. «Το έργο τέχνης δημιουργείται από σεντόνια δωρεά γυναικών που ζουν στην Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες έχουν φαινομενικά λίγα κοινά πράγματα, αλλά όλες έχουν ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες» σημειώνουν οι διοργανωτές της έκθεσης.

Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής να αποσυρθεί το έργο, λέγοντας ότι η ελληνική σημαία παρουσιάστηκε ως «κουρέλι». Πράγμα που φυσικά είναι στη φαντασία του. Καμία σημαία δεν βεβηλώθηκε επειδή καμία σημαία δεν υπήρξε εκεί. Ενα συμβολικό έργο τέχνης είναι.

God save the Queen που έλεγαν και οι… Sex Pistols, φέρνοντας δισεκατομμύρια στη Βρετανία με λίγους στίχους και μια… σημαία

Όταν η Τζόρτζια Λάλε παρουσίασε την Αμερικανική σημαία για τα θύματα του covid κανείς δεν ενοχλήθηκε! 

Έγραφε τότε στην ανάρτησή της στο «Χ»:

Ευτυχισμένη 4η Ιουλίου σε όλους τους Αμερικανούς! Μέχρι σήμερα, 605.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το Covid-19 στην Αμερική. Ας αναλογιστούμε αυτό το γεγονός και ας φροντίσουμε ώστε οι κοινότητές μας να έχουν εύκολη πρόσβαση στο εμβόλιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter