Ο Γιώργος Λάνθιμος, το «Poor Things» κι ο Φρανκενστάιν

Ο Γιώργος Λάνθιμος, το «Poor Things» κι ο Φρανκενστάιν
Emma Stone in POOR THINGS. Photo by Yorgos Lanthimos. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2023 20th Century Studios All Rights Reserved.

Με τη νέα του ταινία του που τιτλοφορείται «Poor things» ο Γιώργος Λάνθιμος στρέφεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στο gothic θρίλερ.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εκτεταμένες φωτογραφίες από το νέο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου. Το «Poor things» έρχεται με μεγάλες φιλοδοξίες καθώς πέρασαν ήδη 5 χρόνια από την τελευταία δουλειά του (η «Ευνοούμενη» είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα όσκαρ με τις 10 υποψηφιότητες και το βραβεία Α γυναικείου ρόλου στην Ολίβια Κόλμαν) ενώ είχε μεσολαβήσει η μικρή μήκους ταινία «Βληχή» της Λυρικής Σκηνής.

Το σενάριο του Τόνι Μακναμάρα, ο οποίος ήταν υποψήφιος για όσκαρ με την «Ευνοούμενη» αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος του σκοτσέζου Άλιστερ Γκρέι «Χαμένα κορμιά» (κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Νεφέλη) που είχε ως υπότιτλο «Επεισόδια από τη νεανική ζωή ενός γιατρού του δημόσιου οργανισμού υγείας της Σκωτίας». Η υπόθεση του φιλμ σχετίζεται με την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, της Μπέλα Μπάξτερ (άλλη μία συνεργασία του σκηνοθέτη με την Έμα Στόουν η οποία εκτελεί και χρέη παραγωγού) η οποία ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα δρ Γκάντγουιν Μπάξτερ (ο Γουίλεμ Νταφό στο ρόλο). Η αναγεννημένη γυναίκα όμως παρά το δώρο της ζωής που της χάρισε ο ευεργέτης της, αρχίζει να δυσανασχετεί για τους περιορισμούς που της βάζει κι αποφασίζει να αντιδράσει. Διψασμένη για εμπειρίες και γνώση θα το σκάσει με ένα τυχοδιώκτη και καταφερτζή δικηγόρο, τον Ντάνκαν (Μαρκ Ράφαλο) και μαζί του θα περιπλανηθεί σε όλη τη Γη.

Το φιλμ που θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 8 Σεπτεμβρίου έχει σοβαρές πιθανότητες να βρίσκεται στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ της Βενετίας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter