«Ο influencer του Θεού»: Ποιος ήταν ο 15χρονος που θα γίνει ο πρώτος millennial άγιος της Καθολικής Εκκλησίας

«Ο influencer του Θεού»: Ποιος ήταν ο 15χρονος που θα γίνει ο πρώτος millennial άγιος της Καθολικής Εκκλησίας
Ο καρδινάλιος Agostino Vallini, αριστερά, κρατά ένα λείψανο του 15χρονου Carlo Acutis, ενός Ιταλού αγοριού που πέθανε το 2006 από λευχαιμία, κατά τη διάρκεια της τελετής ευλόγησής του στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου, στην Ασίζη της Ιταλίας, Σάββατο 10 Οκτωβρίου, 2020. (AP Photo/Gregorio Borgia)

Ο Κάρλο Ακούτις ήταν ένα συνηθισμένο αγόρι της γενιάς των millennials. Δεκαοκτώ χρόνια μετά το θάνατό του, προχωρά η αγιοποίησή του από τον πάπα Φραγκίσκο.

Περιγράφεται ως ένα παιδί- θαύμα της πληροφορικής που γεννήθηκε στο Λονδίνο και πέθανε από λευχαιμία το 2006 σε ηλικία 15 ετών. Θα είναι ο πρώτος millennials που θα αγιοποιηθεί από τον Πάπα Φραγκίσκο, αφού του αποδόθηκε μια σειρά θαυμάτων μετά το θάνατό του.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Πάπας Φραγκίσκος πιστοποίησε την απόδοση στον έφηβο ενός δεύτερου μεταθανάτιου θαύματος, προκρίνοντάς τον έτσι για αγιοποίηση.

Από τους συνολικά 912 ανθρώπους που αγιοποιήθηκαν από τον Πάπα Φραγκίσκο, ο τελευταίος είχε γεννηθεί το 1926.

 

Ποιος ήταν ο Κάρλο Ακούτις – «Προστάτης του διαδικτύου»

Γεννήθηκε το 1991 στο Λονδίνο προτού μετακομίσει με τους γονείς του, Αντρέα και Αντόνια, στο Μιλάνο.

Η μητέρα του Ακούτις είχε δηλώσει στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι ο γιος της από την ηλικία των τριών ετών ζητούσε να επισκέπτεται ναούς που συναντούσαν σε δρόμους του Μιλάνου, χάριζε σε φτωχούς το χαρτζιλίκι του, στήριζε συμμαθητές του οι γονείς των οποίων χώριζαν, υπερασπιζόταν συμμαθητές του με αναπηρία που δέχονταν bullying και μοίραζε γεύματα και υπνόσακους σε άστεγους.

Στον Κάρλο αποδίδεται η συμβολή στη δημιουργία και διαχείριση ιστοσελίδων καθολικών οργανισμών και είχε χαρακτηριστεί «προστάτης του διαδικτύου». Πριν τον θάνατό του, ο 15χρονος δημιούργησε τη σελίδα miracolieucaristici.org.

«Ο Κάρλο ήταν η φωτεινή απάντηση στην σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου», ανέφερε, υποστηρίζοντας πως τον έχουν αποκαλέσει και «influencer του Θεού».

 

Η αγιοποίηση του «influencer του Θεού»

Η πορεία προς την αγιοποίηση του Ακούτις ανακοινώθηκε το 2020, όταν το Βατικανό έκρινε ότι ο 15χρονος «μεσολάβησε από τον Παράδεισο» για τη θεραπεία αγοριού από τη Βραζιλία το οποίο έπασχε από σπάνια ασθένεια.

Το δεύτερο «θαύμα» που αποδίδεται στον Ακούτις (δύο προϋποθέτει το Βατικανό προκειμένου να δώσει σε κάποιον το χρίσμα του αγίου) το πιστοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας επαλήθευσης θαυμάτων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία ερεύνησε την ακρίβεια ισχυρισμών ότι μια γυναίκα ηλικίας 21 ετών από την Κόστα Ρίκα ανάρρωσε με την παρέμβαση του εφήβου από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη μετά από ατύχημα με ποδήλατο στη Φλωρεντία προ διετίας.

Η μητέρα του δήλωσε στους Times πως άνθρωποι από όλο τον κόσμο την προσέγγισαν μετά τον θάνατο του Κάρλο υποστηρίζοντας πως προσευχήθηκαν σε αυτόν και ξεπέρασαν ιατρικές παθήσεις, ακόμη και καρκίνο.

Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την αγιοποίηση, αλλά τέτοιες θρησκευτικές τελετές μπορούν να προσελκύσουν τεράστιο κοινό, με χιλιάδες προσκυνητές.

 

Διαβάστε επίσης:

Reuters: «Έτοιμος για εκεχειρία ο Πούτιν – Με σύνορα στα τωρινά πολεμικά μέτωπα»

Τραμπ: Με ρατσιστικό και ξενοφοβικό δηλητήριο συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του – Ανεβαίνει δημοσκοπικά

Πέθανε η Kabosu – Ο θρυλικός σκύλος που έγινε πασίγνωστο meme και μασκότ σε κρυπτονόμισμα (Videos)

«Τελειώνουν» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν; Ο Μακρόν θέλει τον Ντράγκι και… το δείχνει!

«Βόμβες» Μυτιληναίου: Διέσυρε φον ντερ Λάιεν και Μητσοτάκη – «Η χρηματιστηριακή ευφορία δεν είναι συνολική οικονομική ανάπτυξη» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter