Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κρεσέντο υποκρισίας «κόβει βόλτες» στο κέντρο της Αθήνας (Photos)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κρεσέντο υποκρισίας «κόβει βόλτες» στο κέντρο της Αθήνας (Photos)

Και αν θεωρείτε πως ο τίτλος είναι «υπερβολικός», ας κάνουμε μια εξήγηση.

Γιατί ένας πρωθυπουργός και μάλιστα φιλελεύθερος κόβει βόλτες στο κέντρο της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού, έναν δρόμο από τους πιο εμπορικούς;

Για να δείξει ότι νοιάζεται, ότι αφουγκράζεται, ότι είναι ένας από εμάς, ότι είναι δημοφιλής.

Παρέα βέβαια με κάμερες, φωτογραφικές και τηλεοπτικές, γιατί μας ενδιαφέρει η επικοινωνία, όχι δυστυχώς η ουσία. Τι θα παίζει στις εφημερίδες, στα site, στα κανάλια. 

Την ίδια ώρα που ο υπουργός των Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αρνείται να δεχθεί την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων λέγοντας ένα μνημειώδες «έχουμε καπιταλισμό», ο ένοικος του Μαξίμου, προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο…

Ή το ένα συμβαίνει ή το άλλο. Ξεχάσαμε όμως πως η αγορά αυτορυθμίζεται…

Την ίδια ώρα που  -στην καλύτερη περίπτωση- περιμένει να ζήσει κάποιος με 500 ευρώ, την ώρα που ο υπουργός του, Άδωνης Γωργιάδης  κατηγορεί τους μακροχρόνια άνεργους ότι… φοροδιαφεύγουν. Και να μην ξεσάχουμε πως ο ίδιος ο υπουργός του ερμηνεύει κατά το δοκούν τους εμπόρους… και τόσα άλλα!

Είτε έχουμε το νεοφιλελεύθερο πρόσωπο του καπιταλισμού, όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία και η επιχείρηση επιλέγει εκείνη αποκλειστικά το συμφέρον της, ή έχουμε μια κυβέρνηση που βάζει πρώτα τον άνθρωπο και ιδιαίτερα σε κατάσταση κρίσης, της δεύτερης κρίσης, μετά τη μνημονιακή, αυτή της πανδημίας.

Και το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ήταν πολλά χρόνια στην κρίση των μνημονίων, και μάλιστα με πολλούς ίδιους υπουργούς, που ξεπούλαγαν δημόσιο πλούτο και δικαιώματα των εργαζομένων, μισθούς και συντάξεις και όνειρα πολιτών χωρίς να σκέφτονται τον απλό πολίτη, θέλει τώρα να μας πείσει πως στην σημερινή κρίση… είναι σαν και εμάς και νοιάζονται. 

Ήταν οι «κυβερνήσεις» του βάστα γερά Γερούν, των απολύσεων, των περικοπών, του PSI… 

Με εκατομμύρια ατομικά δάνεια και εκατοντάδες εκατομμύρια κομματικά, με σπίτια και επαύλεις, καταθέσεις και μετοχές εντός και εκτός Ελλάδας, δεν γίνεσαι σαν και εμάς.

Ούτε γίνεσαι κοινωνία των αρίστων με απευθείας αναθέσεις, προσλήψεις ημετέρων και νεποτισμό…

Και μια μικρή λεπτομέρεια:

Το κεράκι στην Εκκλησία και η φωτογραφία…

Όλα κι όλα! Μπορεί να σας γδέρνουμε υπέρ των λίγων αλλά μια πίστη στο Θεό την έχουμε.

Προφανώς, στο Θεό του χρήματος…

Υ.Γ. Πάντως μάσκα δεν φορούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. ίσως γιατί η μάσκα δεν είναι φωτογενής…






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter