Ο Μάκης Βορίδης θέτει θέμα συνταγματικότητας του γάμου ομοφύλων και παραμένει στη θέση του! (Video)

Ο Μάκης Βορίδης θέτει θέμα συνταγματικότητας του γάμου ομοφύλων και παραμένει στη θέση του! (Video)

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει ερμηνεύσει όπως θέλει το Σύνταγμα της χώρας όσον αφορά την ίδρυση Iδιωτικών Πανεπιστημίων αλλά ο Μάκης Βορίδης όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ έθεσε θέμα συνταγματικότητας του νομοσχεδίου για το γάμο ομοφύλων στο υπουργικό συμβούλιο.

Στην επιχειρηματολογία του – και αφού ανέφερε ότι «το θέμα με έχει απασχολήσει από τα φοιτητικά μου χρόνια» – παρέθεσε κατά βάση τρεις λόγους:

  • Πρώτον, αναφέρθηκε σε δύο αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2010 και 2017) σημειώνοντας πως έκρινε πως είναι στη διακριτική ευχέρεια των κρατών και προχωρώντας σε μια δική του εκτίμηση ότι δεν πρόκειται για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αρχής της ισότητας.
  • Δεύτερον αναφέρθηκε στο Άρθρο 21 του Συντάγματος κάνοντας μια δική του ερμηνεία που όπως είπε «ο κ. Γεραπετρίτης έκανε μια καλή τοποθέτηση υπέρ της συνταγματικότητας» και
  • Ως τρίτο επιχείρημα έφερε κάτι ρομαντικό υποστηρίζοντας πως αντίθετα με το αγγλοσαξωνικό δίκαιο ο δικός μας αστικός κώδικας έχει επηρεαστεί από τον αντίστοιχο γερμανικό όπου όπως είπε «δεν χρησιμοποιούνται συναισθηματικές φράσεις». Και -όπως είπε- ο κώδικας στο πλαίσιο του γάμου καθορίζει μόνο τις υποχρεώσεις των συζύγων.

Διαβάστε επίσης: Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Βορίδης προτιμά τα παιδιά στα ιδρύματα παρά σε ομόφυλη οικογένεια (Video)

Στη συνέχεια πάντως προχώρησε σε ένα λεκτικό χείμαρρο εξηγώντας τη διαφορά ανάμεσα σε «όχι (καταψηφίζω), παρών και απέχω», επιχειρηματολογώντας πως αν και διαφωνεί παρά το ότι είναι υπουργός παραμένει στην κυβέρνηση…

Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν έχει επηρεαστεί από τη θέση της Εκκλησίας και πρόσθεσε με αρκετό κυνισμό:

«οι αποφάσεις μου δεν καθορίζονται από το αν κάτι είναι δημοφιλές ή μη δημοφιλές. Είμαι από τους πολιτικούς που έχουν στηρίξει μέτρα δέκα φορές πιο αντιδημοφιλή. Το κριτήριο μου είναι η σκέψη μου και η συνείδησή μου, τι θεωρώ σωστό και τι όχι».

Στο ερώτημα γιατί δεν παραιτήθηκε του υπουργικού αξιώματος όπως ζητήθηκε από κάποιους, αντέτεινε ότι «ο πρωθυπουργός καθορίζει την κυβέρνηση και αυτό το ζήτημα δεν μου το θέτει. Εγώ θέλω καταλλαγή, ενότητα, και από αυτήν την ιστορία να μη θυσιάσουμε το σπουδαίο έργο που κάνουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός».

Απλά δεν μπορεί να παραδεχθεί πως εκπροσωπεί όλο ή σχεδόν όλο τα ακροδεξιό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας…

Όπως και να έχει όλα αλλάζουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είτε πρόκειται για το Σύνταγμα που γίνεται λάστιχο όπως στο θέμα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, είτε αμφισβητείται ένα νομοσχέδιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περίπτωση του γάμου ομοφύλων.

Αλλά αφού πρόκειται για την κυβέρνηση του 41% όλα βαίνουν καλά… παρά την επιχειρηματολογία υπέρ της αντισυνταγματικότητας ενός νομοσχεδίου.

Σκεφτείτε αν γίνονταν αυτά με άλλη κυβέρνηση!

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter