Ο Μαρινάκης επιβεβαιώνει το μπάζωμα και τη σύσκεψη με τον Τριαντόπουλο

Ο Μαρινάκης επιβεβαιώνει το μπάζωμα και τη σύσκεψη με τον Τριαντόπουλο

Σε πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση για τις νέες αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, σχετικά με τη μυστική σύσκεψη που έγινε στις 3 Μαρτίου, με τη συμμετοχή του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό Χρήστου Τριαντόπουλου και του γενικού γραμματέα του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, που οδήγησε στο μπάζωμα του τραγικού σημείου των Τεμπών.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαίωσε τη διαδικασία του μπαζώματος, μιλώντας παράλληλα για επιχειρησιακές ευθύνες, αλλά και την σύσκεψη με επικεφαλής τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του Documentonews ο Παύλος Μαρινάκης αρχικά ανέφερε ότι «για εμάς το δυστύχημα των Τεμπών υπαγορεύει μία και μόνο υποχρέωση, να αναδειχτεί από τη δικαιοσύνη και μόνο από τη δικαιοσύνη όλη η αλήθεια και όποιος-α έχει ευθύνη ποινική εν προκειμένω, γιατί είναι για μία ποινική υπόθεση, να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη να βγάλει τις δικές της αποφάσεις. Αντικειμενικά, χωρίς φανατισμό από όλους τους υπόλοιπους, όπως γίνεται σε όλες τις υποθέσεις. Αυτή είναι νομίζω η επιθυμία όλων. Και αυτή η υπόθεση τρέχει με χρόνους πολύ πιο γρήγορους από ότι άλλες σοβαρές υποθέσεις στο παρελθόν. Όποιος έχει ευθύνη προφανώς και πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, αλλά με τις δικές της διαδικασίες, με τις μαρτυρικές καταθέσεις, με τις πραγματογνωμοσύνες της δικαιοσύνης, όπως προβλέπει μία τέτοια διαδικασία».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «Ζητήσαμε και πήραμε μία σειρά από ενημερώσεις από δελτία τύπου. Σας λέω από το δελτίο τύπου της πυροσβεστικής στις 1 Μαρτίου, γίνεται αναφορά για μετακίνηση των μπροστινών βαγονιών, των μηχανών δηλαδή των τρένων, που έχουν εμπλακεί σε ατύχημα. Η ανύψωση και η μεταφορά έγιναν καταρχήν για λόγους έρευνας και διάσωσης, κάτι που είχε τη πιο σημαντική προτεραιότητα σε τέτοιες περιπτώσεις. Όσες ώρες τελοσπάντων αυτό μπορεί να έχει κάποια θετικά αποτελέσματα, γιατί όσο περνάνε οι ώρες η ανύψωση αυτή γίνεται, για να βρεθούν άνθρωποι, που είναι νεκροί. Στις 2/3 δελτία της πυροσβεστικής συνεχίζουν και μιλάνε για απομάκρυνση βαγονιών, της πυροσβεστικής όχι της κυβέρνησης».

Αφού ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε για άλλη μία φορά για επιχειρησιακές ευθύνες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, συμπλήρωσε ότι «στην περιοχή Κουλούρι υπάρχει οικόπεδο ιδιοκτησίας του ΟΣΕ, στο οποίο όμως δεν υπήρχε επαρκής εξοπλισμός για την φύλαξη στοιχείων που σχετίζονται με το δυστύχημα. Για αυτό ακριβώς τον λόγο, όταν βρέθηκε επί τόπου κυβερνητικό κλιμάκιο ζήτησε από τους αρμόδιους για προφανείς λόγους ασφαλείας, να προχωρήσουν σε εγκατάσταση περίφραξης και κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και δόθηκε και εισαγγελική παραγγελία για φύλαξη του οικοπέδου από την ΕΛΑΣ, αυτά ήταν γνωστά από τότε. Στις 3 Μαρτίου νέο δελτίο τύπου έλεγε, ότι την προηγούμενη μέρα, δηλαδή στις 2 Μαρτίου, ήταν εκεί ο Τριαντόπουλος και την επόμενη μέρα πήγαν και λοιπά μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου. Άρα από την πρώτη στιγμή, ο τόπος φυλασσόταν από την αστυνομία και πριν την εγκατάσταση της περίφραξης, όπως φυλάσσεται μέχρι σήμερα. Το κυβερνητικό κλιμάκιο συνέδραμε στη διασφάλιση στοιχείων για ενδεχόμενη περαιτέρω έρευνα».

Η κυβέρνηση είναι προφανές ότι βρίσκεται σε τεράστια, πίεση και υποπέφτει σε μεγάλες αντιφάσεις, καθώς τα δεδομένα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι κυβερνητικά στελέχη, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαδικασία του μπαζώματος.

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανικές φρεγάτες: Νέο εξοπλιστικό φιάσκο με τις «παράκτιες μηχανότρατες» που διαφημίζει η κυβέρνηση

Τέμπη: Συγγενής θύματος ξεσπά για το οστό: «Μας σκοτώνουν κάθε μέρα, πλήρης αδιαφορία…»

Προεκλογική κινδυνολογία Χατζηδάκη: Δεν θα πληρώνουμε συντάξεις με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Μάλτα: Στη δίνη του σκανδάλου ιδιωτικοποίησης τριών νοσοκομείων – «Αθώοι» δηλώνουν δύο εμπλεκόμενοι

Αποστάσεις Μελόνι από την φον ντερ Λάιεν αλλά έχει καλά λόγια για τη Λεπέν

Μόσχα: Προειδοποιήσεις Λαβρόφ προς Ουάσιγκτον για πιθανή παροχή F-16 στην Ουκρανία «που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter