Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την κυβερνητική κυβίστηση – Δεν καταργεί την Πανεπιστημιακή Αστυνομία (Video)

Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την κυβερνητική κυβίστηση – Δεν καταργεί την Πανεπιστημιακή Αστυνομία (Video)

Συνεχίζονται οι κυβερνητικές παλινωδίες σχετικά με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, δίχως να εισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το πως θα αξιοποιηθεί η ΟΠΠΙ στα ΑΕΙ.

Ο πρωθυπουργός «άδειασε» τον Νότη Μηταράκη, ο οποίος ανέφερε την Τετάρτη ότι η ΟΠΠΙ βαίνει προς κατάργηση, ωστόσο φρόντισε παράλληλα να… καλύψει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας ότι έκανε εξαιρετική δουλειά ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής την προηγούμενη τετραετία «και το ίδιο θα κάνει και τώρα».

Διαβάστε επίσης: Κυβερνητικό αλαλούμ δίχως τέλος: Διπλό άδειασμα στον… έφιππο Μηταράκη για την πανεπιστημιακή αστυνομία

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται. Ούτε αυτό είπε ο υπουργός. Ποιο είναι το ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε; Ότι υπήρχε πρόβλημα βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια. Το αντιμετωπίσαμε με πολλές τολμηρές κινήσεις βάζοντας την ίδια την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια με αποτέλεσμα σήμερα η κατάσταση να είναι πολύ καλύτερη. Στο σχέδιο επικουρικά λειτουργεί η πανεπιστημιακή αστυνομία μαζί με τους πρυτάνεις. Εξαρχής η πανεπιστημιακή αστυνομία λειτουργούσε επικουρικά.

Αν θα εξακολουθούν να έχουν παρουσία στα πανεπιστήμια είναι απάντηση είναι, ναι. Σε ποια έκταση, το αξιολογούμε. Μας δυσκόλεψε στην υλοποίηση αυτός ο θεσμός, αλλά δεν κάνουμε πίσω, ώστε να έχουμε ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Η πανεπιστημιακή αστυνομία έχει εκ των πραγμάτων περιορισμούς τι μπορεί να κάνει και γι’ αυτό είναι επικουρική. Έτσι δουλεύει και στο εξωτερικό ο θεσμός της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Είναι συμπληρωματικός. Ας ευχηθούμε σύντομα να φτάσουμε στο σημείο όπου δεν θα υπάρχει λόγος να γίνεται αυτή η συζήτηση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter