Ο Μητσοτάκης και η μιντιακή πλαστογράφηση της πραγματικότητας

Ο Μητσοτάκης και η μιντιακή πλαστογράφηση της πραγματικότητας

Σε ένα κανονικό πολιτικομιντιακό σύστημα και με την αλληλουχία των εξελίξεων σε μία σειρά κρίσιμα πεδία της οικονομικοπολιτικής αντιπαράθεσης, οι τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου για το κόμμα που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μία αναμενόμενη ευρεία επικράτηση δεν θα ήταν απλώς δύσκολες, αλλά δραματικές και επεισοδιακές.

Στη «χώρα της λίστας Πέτσα», η πραγματικότητα έχει εξοβελιστεί εντελώς από την εικονική «κανονικότητα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, διασφαλίζοντας έναν αποστειρωμένο διάδρομο επιστροφής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έχουμε και λέμε. Ο προαλειφόμενος «υπερυπουργός Οικονομικών» ομολογεί πως τα μέτρα αυξήσεων μισθών και άλλα απουσιάζουν από το… κοστολογημένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο μέχρι πρότινος υπουργός Υγείας παραδέχεται πως οι υποσχόμενες προσλήψεις του ΕΣΥ δεν προβλέπονται επίσης στο πρόγραμμα. Ο υπουργός επί παντός επιστητού εκτίθεται τα μάλα από το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων για την τραγωδία των Τεμπών που τινάζει στον αέρα όλα τα γαλάζια επιχειρήματα. Ο -ένας εκ των λεγόμενων δελφίνων- πρώην ΥΠΕΞ αποδομεί τα κυβερνητικά αφηγήματα περί αντιμετώπισης της ακρίβειας και τουρισμού. Η αντιμεταναστευτική πολιτική και το φιλελεύθερο προφίλ της κυβέρνησης Μητσοτάκη βουλιάζει στις σελίδες του διεθνούς Τύπου με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, την ώρα που το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επιβεβαιώνει τα σφοδρά πλήγματα που έχει συντελέσει και στο κράτος δικαίου. Το μισαλλόδοξο «σχέδιο Ροδόπη» κατέληξε μπούμερανγκ με την απόσυρση του ίδιου του «στρατευμένου με την Άγκυρα και το προξενείο» γαλάζιου βουλευτή.

Τα παραπάνω αποτελούν μόνο τις κεφαλίδες των σημαντικότερων εξελίξεων γύρω από τη Νέα Δημοκρατία και -κατά βάση- της αποτίμησης της τετραετούς διακυβέρνησής της που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες.

Θα πρέπει ακόμα να προσθέσει κανείς δύο επιπλέον αποπομπές από τα ψηφοδέλτια, του Σπήλιου Κρικέτου που «τρόμαξε» το κεντρώο ακροατήριο από την ρατσιστική γαλάζια λανθάνουσα γλώσσα και του Σπύρου Πνευματικού που έφερε στο προσκήνιο το σχέδιο πλήρους ισοπέδωσης της Υγείας και του ΕΣΥ, όπως και τους δραματικούς θανάτους ελέω ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ.

Την ώρα που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώνει ανενόχλητος από την… περιττή κριτική τις περιοδείες του ανά την επικράτεια με τον διακηρυγμένο στόχο της «συγκομιδής» της ακροδεξιάς ψήφου, ενώ τα στελέχη του περνούν εύκολα πρωινά ή βράδια στα τηλεοπτικά πάνελ, με επιθέσεις κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ με τη συνδρομή των παρουσιαστών και των τηλεσχολιαστών.

Από τις ομολογίες του Θάνου Πλεύρη για την Υγεία και του Θεόδωρου Σκυλακάκη για την Οικονομία έως το πόρισμα για το κυβερνητικό έγκλημα των Τεμπών και της δολοφονικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ναυαγίου της Πύλου, κάθε μία από αυτές και άλλες ειδήσεις θα ήταν αρκετές για να ταρακουνήσουν για τα καλά ένα κόμμα που έχει βάλει πλώρη για την εξουσία, όση δημοσκοπική διαφορά και να έχει καταφέρει. Ο πολιτικός χρόνος είναι πάντα πυκνός, ειδικά στην εποχή των κοινωνικών δικτύων και της ταχύτητας της πληροφορίας.

Το να προσπαθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποφύγει τα πραγματικά γεγονότα της επικαιρότητας υπό τον φόβο εκλογικών απωλειών στην τελική ευθεία για την «ασφαλή αυτοδυναμία» που θα του διασφαλίσει την παντοδυναμία που σχεδιάζει είναι κάτι παραπάνω από προφανές και εύλογο. Άλλωστε, εάν κάτι διακρίνει ολόκληρη την τετραετή διακυβέρνησή του είναι ακριβώς αυτή η επίμονη διαστροφή της πραγματικότητας ώστε ο ίδιος να παραμένει στο απυρόβλητο.

Το να το καταφέρνει αυτό όμως υπό το πλήρες μιντιακό και δημοσιογραφικό σκοτάδι που του εξασφαλίζει η συντριπτική πλειονότητα των μεγαλύτερων ΜΜΕ της χώρας αποτελεί το τελευταίο μεγάλο σκάνδαλο της διακυβέρνησής του Κυρ. Μητσοτάκη. Ή σωστότερα, το πρώτο της επόμενης.

Διαβάστε επίσης

Τρέλα πουλάει και ο Σκέρτσος – Οι εξαγγελίες της ΝΔ δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα Σταθερότητας αλλά είναι σαν να υπάρχουν

Ελλάδα, Γαλλία και Γερμανία ζητούν «λευκή επιταγή» από την ΕΕ για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων

Aμηχανία και υπεκφυγές Γεραπετρίτη μετά το πόρισμα – ράπισμα για την τραγωδία στα Τέμπη (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter