Τρέλα πουλάει και ο Σκέρτσος – Οι εξαγγελίες της ΝΔ δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα Σταθερότητας αλλά είναι σαν να υπάρχουν

Τρέλα πουλάει και ο Σκέρτσος – Οι εξαγγελίες της ΝΔ δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα Σταθερότητας αλλά είναι σαν να υπάρχουν

Τρέλα αρχίζουν να πουλάνε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με το που αποκαλύφθηκε ότι οι προεκλογικές οικονομικές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχουν συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατατέθηκε πριν από τις εκλογές της 21ης Ιουνίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Μηστοτάκη, Θεόδωρο Σκυλακάκη που παραδέχτηκε ότι «το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν περιλαμβάνει μια σειρά από πράγματα τις καινούργιες πολιτικές μας» έρχεται ο τέως εκρπόσωπος Τύπου και τοποτηρητής του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μαξίμου Ακης Σκέρτσος να παραδεχτεί ότι υπάρχουν «μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά την κατάθεση του προγράμματος σταθερότητας».

Μάλιστα πουλώντας τρέλα μέσω της ΕΡΤ ο κ. Σκέρτσος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν τα προεκλογικά μέτρα της Νέας Δημοκρατίας στο κατατεθέν Σύμφωνο Σταθερότητας αλλά είναι σαν να υπάρχουν. Επιθυμόντας να κρύψει κάτω από το χαλί το γεγονός ότι πιάστηκαν ο τέως πρωπουργός και τα στελέχη του να υπόσχονται μέτρα που δεν έχουν κατατεθεί στην Κομισιόν ο κ. Σκέρτσος ανάπτυξε τη παρακάτω σουρεαλιστική συλλογιστική: «περιλαμβάνονται (σσ στο Πρόγραμμα Σταθερότητας) όλα τα προεκλογικά μέτρα ως προς το δημοσιονομικό τους κόστους για την περίοδο 2023-2026 και 2027. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι με βάση το σενάριο βάσης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας δημιουργούνται κάποια πλεονάσματα που διατεθούν για τα μέτρα δεν αναφέρονται ονομαστικά. Από το υπερπλεόνασμα, από το άνω του 2% πλεόνασμα που δημιουργείται τα επόμενα χρόνια, έχουμε γράψει ρητά στη σελίδα 7 και 17 του προγράμματος ότι θα χρηματοδοτηθούν τα μέτρα του προγράμματος της ΝΔ που δεν αναφέρονται ονομαστικά. Έχουμε μέτρα που αναφέρονται ονομαστικά και έχουν ήδη ενταχθεί στον προϋπολογισμό και μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά την κατάθεση του προγράμματος σταθερότητας, είναι μέτρα ενός προεκλογικού προγράμματος τα οποία εναπόκειται στη βούληση του λαού στο να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν. Σε κάθε περίπτωση όμως τα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται, επομένως πρόκειται για μια διαστρέβλωση των λεγομένων του κ. Σκυλακάκη».

Σκεφτείτε τι θα μας πουν αν κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Θα βγάλουν τους πάντες τρελούς.

Διαβάστε ακόμα

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο «μαρτυριάρης» Σκυλακάκης αποκαλύπτει τα ψέματα Μητσοτάκη για το πρόγραμμα της ΝΔ

Ομολογία Σκυλακάκη: Δεν υπάρχουν στο μεσοπρόθεσμο όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ (Audio)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter