Ο Μητσοτάκης συναντά τον Ιερώνυμο υπό τον φόβο διαρροών και νέων… κηρυγμάτων

Ο Μητσοτάκης συναντά τον Ιερώνυμο υπό τον φόβο διαρροών και νέων… κηρυγμάτων

Πονοκέφαλος έχει προκληθεί στο Μαξίμου, καθώς τα κηρύγματα κατά της κυβέρνησης, μέσα στους ναούς πληθαίνουν, εν όψει και των ευρωεκλογών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Μητσοτάκης μαζί με τον Ιερώνυμο θα πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη σε δομές της Αρχιεπισκοπής στον Ωρωπό την Παρασκευή, ώστε να δώσουν και ένα πολιτικό μήνυμα εν’ όψει και του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, μετά το χαστούκι πολιτεύτριας της Νίκης στη βουλευτή Καβάλας της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη, ιεράρχες έκαναν κήρυγμα στον Άδωνη Γεωργιάδη και τη Χριστίνα Αλεξοπούλου, θορυβώντας το Μαξίμου, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος γενικευμένων αντιδράσεων τις επόμενες μέρες, όπου οι ναοί θα είναι γεμάτοι από πιστούς.

Μαρινάκης: «μεμονωμένο περιστατικό»

Μπορεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μίλησε για «μεμονωμένα περιστατικά» και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να δήλωσε ότι «η εκκλησία δεν εκδικείται», όμως ο Μητσοτάκης ξέρει ότι εάν δεν δοθεί ένα πιο ισχυρό μήνυμα, τότε το κλίμα κατά του κυβερνώντος κόμματος ενδεχομένως να επιδεινωθεί.

Για αυτό στη κοινή επίσκεψη του πρωθυπουργού με τον Ιερώνυμο στον Ωρωπό, θα αποτυπωθεί καθαρή θέση εναντίωσης σε πρακτικές αντιπαράθεσης μεταξύ εκκλησίας-κυβέρνησης, κάτι που και για εκλογικούς λόγους, είναι πολύ σημαντικό για τη γαλάζια παράταξη.

Διαρροή σε εκ δεξιών κόμματα

Η κυβέρνηση όλο το τελευταίο διάστημα έχει μεγάλες διαρροές σε δεξιά ακροατήρια, κυρίως λόγω της ψήφισης του νόμου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Για αυτό και όλο αυτό το διάστημα, μέχρι τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, στο Μαξίμου προσπαθούν να επαναπροσεγγίσουν τη παραδοσιακή γαλάζια βάση, που γυρνάει τη πλάτη στη ΝΔ. Στο κομμάτι της εκκλησίας, ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει τις γενικευμένες αντιδράσεις και τα κηρύγματα κατά γαλάζιων στελεχών, καθώς εάν επικρατήσει ένα τέτοιο κλίμα, ενδεχομένως οι εκλογικές απώλειες, να είναι πολύ μεγάλες.

Συνάντηση Πιερρακάκη- Ιερώνυμου

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα έγινε συνάντηση μεταξύ του υπουργού Παιδείας και του Αρχιεπισκόπου, στο υπουργείο Παιδείας. Όπως είπε ο Ιερώνυμος «η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας και μίλησε για τη συνεργασία στο πλαίσιο της συναλληλίας και των διακριτών ρόλων μεταξύ των δύο πλευρών.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοφανής επίθεση του ΥΠΕΞ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την έκθεση-ράπισμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Χαστούκι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για κυβέρνηση Μητσοτάκη – Υπόλογη για παρακολουθήσεις, διαφθορά, ελευθερία του Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα ακόμη ράπισμα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μεγάλη φωτιά στον Ναύσταθμο στη Σούδα: «Κινδύνευσε το Ναυτικό νοσοκομείο» λέει ο δήμαρχος – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή (LIVE)

Τα παιχνίδια με την υπόθεση Μπελέρη στην Αλβανία

Δολοφονία Λυγγερίδη: Κλειδί ο «αρχηγός» που συνελήφθη στα Ιωάννινα – Στον Εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες

Καιρός: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σήμερα λόγω σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών – Πότε φεύγει (LIVE)

Μαλαισία: Δέκα νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στον αέρα – Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο (Video)

Το αφεντικό τρελάθηκε και νομίζει ότι έριξε τις τιμές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter