Ο Πέτσας φοβάται να πει τη λέξη «μαξιλάρι» γιατί σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πέτσας φοβάται να πει τη λέξη «μαξιλάρι» γιατί σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ

Ένα πρόβλημα με τους χρόνους έχει ο κ. Πέτσας αφού στην προσπάθειά του να μασήσει τα λόγια του κάνει ότι δεν ξέρει και εμφανίζεται… ανενημέρωτος! 

Το είδαμε στο θέμα της Εκκλησίας για το θέμα των εκκλησιών το Πάσχα, με τα μπρος-πίσω το βλέπουμε και στο θέμα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση υπό προϋποθέσεις τμήματος του μαξιλαριού των €37 δισ. που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση για την πρόληψη της κρίσης.

Τότε ο κ. Πέτσας και χωρίς δεύτερη κουβέντα είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για πλειοδοσία και ανεύθυνες υποσχέσεις… λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν θέλει να χρησιμοποιήσει το μαξιλάρι ασφαλείας…

Μόνον που – όπως παραδέχθηκαν χθες κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών – τότε που έκανε τις δηλώσεις αυτές ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ροκάνιζε ήδη το μαξιλάρι! Ναι καλά διαβάσατε, αφού οι σχεδιασμοί της είχαν πέσει έξω από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου.

Διαβάστε επίσης: Τσακαλώτος για το «μαξιλάρι»: «Η κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα το λαό – Λίγη διαφάνεια δεν βλάπτει»

Και αφού τότε κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις… «ανέφικτες προτάσεις» του, ήρθε σήμερα ή μάλλον αναγκάστηκε σήμερα να παραδεχθεί εμμέσως πως η κυβέρνηση κάνει χρήση των ταμειακών αποθεμάτων του κράτους «με σύνεση» χωρίς να αναφερθεί στη λέξη «μαξιλάρι» που σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα πόση «σύνεση» μπορεί να έχει μια κυβέρνηση που τα δίνει όλα στους πλούσιους, είναι άλλη συζήτηση… 

Δεν το είπε βέβαια έτσι γιατί θα έβγαινε ψεύτης…

«Δεν υπάρχουν “μαξιλάρια” ή άλλες ορολογίες που μπερδεύουν τους πολίτες. Υπάρχει το ταμείο του κράτους, που είναι ένα και υπάρχει και σήμερα όπως πάντα. Το ταμείο του κράτους χρησιμοποιείται με σύνεση», είπε ο κ. Πέτσας την ώρα που αλλοι υπουργοί υποχρεώθηκαν εκ της πραγματικότητας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να παραδεχθούν όχι μόνον την ύπαρξή του αλλά και την απίστευτη χρησιμότητά του.

«Η χρήση (σ.σ. των ταμειακών διαθεσίμων) γίνεται και πρέπει να γίνεται με σύνεση», είπε ο κ. Πέτσας και εξήγησε ότι «Όταν παίρνουμε μέτρα αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων τα έσοδα του κράτους μειώνονται ενώ τα έξοδα αυξάνονται. Τότε το ταμείο του κράτους πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση».

Προφανώς, δεν απευθύνεται ο κ. Πέτσας στον καθηγητή και οικονομολόγο πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά στο κομματικό του ακροατήριο για να μπορέσει να το φέρει πιο «κομψά»: Τρώμε ό,τι βρήκαμε! 

Εννοείται πως ο Στέλιος Πέτσας κατηγόρησε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί προφανώς δεν θέλει να χαρίσει στους πλούσιους αλλά να ενισχύσει ουσιαστικά την οικονομία και όσους δεν έχουν.

Ο ίδιος -ο κ. Πέτσας- κατηγόρησε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για «ελαφρότητα» χωρίς ωστόσο να μας πει τι ποσά έχουν χρησιμοποιηθεί από το μαξιλάρι, και τι ποσά σκοπεύουν να δαπανήσουν από αυτό τους προσεχείς μήνες.

Αλλά ο κ. Πέτσας προτίμησε και να μην τοποθετηθεί στην πρόταση του ΣΕΒ για τον δανεισμό εργαζομένων μεταξύ επιχειρήσεων λέγοντας γενικόλογα «η ευελιξία στην αγορά εργασίας δεν πρέπει να διαταραχθεί καθώς οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια στην μείωση της ανεργίας…Θέματα όπως η μερική απασχόληση θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν με σύνεση και να μην χαθούν θέσεις εργασίας».

Με λίγα λόγια μας ζώνουνε τα φίδια…

Και αν έχετε καμία αμφιβολία, ο ίδιος επανέλαβε ότι το 2020 θα υπάρξει μεγάλη ύφεση ενώ όπως είπε- ο 2021 θα υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη, αλλά απέφυγε να μιλήσει για ποσοστά.

Εξάλλου η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε όλα, κυρίως στα ποσοστά ανάπτυξης…

Διαβάστε επίσης: Το παράδοξο Σταϊκούρα για το… αχρείαστο «μαξιλάρι» που χρησιμοποιείται από τις αρχές Απριλίου (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter