Ο πόλεμος στη Γάζα και οι επιπτώσεις του στην υγεία και τη δημόσια υγεία – Εκδήλωση ΚΕΠΥ (Video)

Ο πόλεμος στη Γάζα και οι επιπτώσεις του στην υγεία και τη δημόσια υγεία – Εκδήλωση ΚΕΠΥ (Video)

Προ ολίγων ωρών ανακοινώθηκε ότι ένας γιατρός, ο δρ Οσαΐντ Τζαμπάριν, πυροβολήθηκε καθώς πήγαινε να εργαστεί στο νοσοκομείο Χαλίλ Σουλεϊμάν στην Τζενίν της (θεωρητικά μη εμπόλεμης) Δυτικής Όχθης, το οποίο λειτουργεί με την υποστήριξη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), ενώ στην Τζαμπαλίγια, στη Λωρίδα της Γάζας, πολιορκείται ακόμη και σήμερα το νοσοκομείο Άουντα. Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν ισοπεδώσει νοσοκομεία και έχουν σκορπίσει τον θάνατο σε χιλιάδες ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πρόσφατα, στις 17 Μαΐου 2024, ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ ότι 17 Αμερικανοί γιατροί και νοσηλευτές βγήκαν από τη Γάζα.

Μπροστά σε όλα αυτά τα συγκλονιστικά γεγονότα από τον πόλεμο στη Γάζα, τo Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης στη Δημόσια Υγεία, την Πολιτική Υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΚΕΠΥ) σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Δημόσια Υγεία και την Πολιτική Υγείας του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Εμπόλεμες συρράξεις και δημόσια υγεία: η περίπτωση του πολέμου στη Γάζα» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, στις 6.00-8.00 μ.μ., στο αμφιθέατρο Τριαρίδης του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Την εκδήλωση συντονίζουν οι Ηλίας Κονδύλης, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, και Αλέξης Μπένος, ομότιμος καθηγητής Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Βασίλης Στραβαρίδης, επικεφαλής της Επείγουσας Αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στη Γάζα, και Νίκος Χατζαράκης, επίκουρος καθηγητής στο The New School for Social Research στη Νέα Υόρκη.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά:

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Ο Δένδιας τοποθετεί σε θέση – κλειδί έναν άσπονδο εχθρό του Φλώρου

Μάρτυρας Enterprise Greece: «∆εν µε κάλεσαν ποτέ για κατάθεση» για την υπόθεση µε τις µίζες που αρχειοθετήθηκε από την οικονοµική εισαγγελία

∆ιδάσκει «κοινωνική αναλγησία» ο Τσακλόγλου

Μια γεωλόγος λύνει το μυστήριο του τοπίου στον πίνακα της «Μόνα Λίζα»

Σοκ στον Βόλο: 17χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια λόγω ερωτικής απογοήτευσης

Πλημμύρες Θεσσαλία: Μήνυση σε Αγοραστό, ΥΠΕΝ, ΟΣΕ από ιδιοκτήτη πτηνοτροφικής μονάδας

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά στο διαμέρισμά της – Γείτονας και πυροσβέστες της έσωσαν τη ζωή

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter