Ο Πορτοσάλτε ζητάει συγγνώμη για την συκοφάντηση Φιλιππάκη – Τάρκα (Video)

Ο Πορτοσάλτε ζητάει συγγνώμη για την συκοφάντηση Φιλιππάκη – Τάρκα (Video)

Να ανακαλέσει δημόσια το σύνολο των ισχυρισμών που είχε διατυπώσει, για την εφημερίδα Δημοκρατία τον εκδότη της Ιωάννη Φιλιππάκη και τον Αλέξανδρο Τάρκα υποχρεώθηκε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Ο ίδιος, μέσα από την συχνότητα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ανακαλώ του ισχυρισμούς ότι ο Ιωάννης Φιλιππάκης και ο Αλέξανδρος Τάρκας άσκησαν εκβιασμό στον Σάμπυ Μιωνή. Το αληθές είναι ότι δεν υπήρξε εκβιασμός, καθώς δεν διαπιστώθηκε κάτι που να δείχνει τέλεση εγκλήματος. Ουδέποτε υπήρξε εκβίαση του Σάμπυ Μιωνή και ουδέποτε έπραξαν αυτό ή οτιδήποτε σχετικό οι Ιωάννης Φιλιππάκης και ο Αλέξανδρος Τάρκας». 

Αναλυτικά όσα είπε ο Άρης Πορτοσάλτε:

«Ανακαλώ του ισχυρισμούς ότι ο Ιωάννης Φιλιππάκης και ο Αλέξανδρος Τάρκας άσκησαν εκβιασμό στον Σάμπυ Μιωνή.

Το αληθές είναι ότι δεν υπήρξε εκβιασμός, καθώς δεν διαπιστώθηκε κάτι που να δείχνει τέλεση εγκλήματος. Ουδέποτε υπήρξε εκβίαση του Σάμπυ Μιωνή και ουδέποτε έπραξαν αυτό ή οτιδήποτε σχετικό οι Ιωάννης Φιλιππάκης και ο Αλέξανδρος Τάρκας.

Ανακαλώ τους ισχυρισμούς ότι η κ. αντιεισαγγελέας στην πρότασή της προς το Δικαστικό Συμβούλιο εξιστόρησε λεπτομέρειες για εκβιασμό που υπέστη ο Μιωνή και οι συνεργάτες του Σταύρος Παπασταύρου και Άγγελος Μεταξάς και ότι κατέληξε στο συμπέρασμα να μην προτείνει την δίωξη των κατηγορούμενων επειδή ο επιχειρηματίας δεν ενέδωσε στις απειλές τους.

Το αληθές είναι ότι η κυρία αντιεισαγγελεύς δεν εξιστορεί κανέναν εκβιασμό ή απόπειρα εκβιασμού, απλώς επαναλαμβάνει ως είχε υποχρέωση, όσα προηγουμένως αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ώστε αμέσως μετά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τέλεση αδικήματος από τους Ιωάννη Φιλιππάκη και τον Αλέξανδρο Τάρκα, διαφορετικά η κυρία αντιεισαγγελέας δεν θα κατέθετε απαλλακτική πρόταση. 

Ανακαλώ τους ισχυρισμούς ότι η πρόταση της κυρίας αντιεισσαγγελέως ήταν απαλλακτική επειδή ο Μιωνή δεν ενέδωσε σε απειλές από τους Φιλιππάκη και Τάρκα και δεν τους πλήρωσε. Η πρόταση της κυρίας αντιεισαγγελέως και το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου καθιστούν σαφές ότι ουδέποτε διατυπώθηκε καμία απειλή ή απαίτηση παράνομης πληρωμής από τους Φιλιππάκη και Τάρκα κατά του Μιωνή.

Το αληθές είναι ότι υπήρχαν συνήθεις διαβουλεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών επί μακρόν και κατά τη διάρκεια τους κάθε πλευρά ήγειρε τα αιτήματά της προς επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού. 

Ανακαλώ του ισχυρισμούς ότι τα γεγονότα που περιγράφονται από την κυρία αντιεισαγγελέα τα αποδέχονται όλοι οι εμπλεκόμενοι και έχουν κατατεθεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προτού το θέμα παραπεμφθεί στην τακτική δικαιοσύνη. Ουδέποτε οι Φιλιππάκης και Τάρκας ή άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αποδέχθηκαν τα γεγονότα που ισχυριζόταν ο Μιωνή. 

Αναγνωρίζω ότι όσα έγραψα και μετέδωσα σε βάρος των Ιωάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρου Τάρκα, όπως τελικά προέκυψε δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα». 

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο Novartis – Φιλιππάκης: «Η δημοκρατία πράγματι νίκησε τη μαφία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter