Ο Στυλιανίδης «συνήγορος» των ακροδεξιών σερίφηδων στην Αλεξανδρούπολη

Ο Στυλιανίδης «συνήγορος» των ακροδεξιών σερίφηδων στην Αλεξανδρούπολη

Μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να αναγκάστηκε να παρέμβει μετά το βίντεο των… κυνηγών κεφαλών στην Αλεξανδρούπολη, όμως την ίδια ώρα, ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης με δηλώσεις του έριξε νερό στον μύλο των επικίνδυνων σεναρίων συνομωσίας, με δηλώσεις που σε τίποτα δεν διαφέρουν από αυτές συναδέλφων του της Ελληνικής Λύσης και άλλων ακροδεξιών μορφωμάτων.

«Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χιλή και έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ@…ρδα. Έχει γεμίσει όλο το βουνό. Όλο το βουνό έχει γεμίσει γαμ@ την τρέλα τους μέσα. Αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουν. Γεμάτα τα πουρνάρια. Παντού. Αυτό σας λέω, οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε, θα μας κάψουν. Αυτό σας λέω μόνο» έλεγε στο βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου ο αυτόκλητος κυνηγός αλλοδαπών στον Έβρο, το οποίο προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών, με την προσαγωγή του ίδιου και δύο ακόμη ατόμων.

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ακόμα η ανάρτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Πάρη Παπαδάκη, που ανέφερε πως «σοβαρές πληροφορίες για λαθρομετανάστες που παρακωλύουν το έργο των πιλότων. Καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα να λάβουμε μέτρα. Να είστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΟΙ!».

Ωστόσο, η στοχοποίηση των προσφύγων στα σύνορα της χώρας δεν έγινε μόνο από το μόρφωμα του Βελόπουλου και τους ομοίους του, αλλά ακόμα και από κυβερνητικό βουλευτή, και συγκεκριμένα τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, που στο τοπικό ραδιόφωνο «Χρόνος 87,5 fm» έδωσε αντίστοιχη… γραμμή στους κατοίκους της περιοχής.

«Πολλοί φοβούνται ή αποφεύγουν να το αναφέρουν, αλλά είναι περίεργο –κι ας το εξετάσουν οι ειδικοί- ότι οι περισσότερες νέες εστίες φωτιών εμφανίζονται την ίδια ώρα, σε σχετικά μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, κατά μήκος της οροσειράς της Ροδόπης και κατά μήκος των ορεινών μονοπατιών που διέρχονται κατά κανόνα μαζικά όλο το προηγούμενο διάστημα παράνομοι μετανάστες» ανέφερε ο βουλευτής Ροδόπης, ζητώντας μάλιστα από την κυβέρνηση να παράσχει κάλυψη στους κατοίκους που παριστάνουν τους αυτόκλητους «πολιτοφύλακες».

«Αυτό δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη να στελεχωθεί με συνοριοφύλακες ο Νομός Ροδόπης με κριτήρια εντοπιότητας, ώστε οι ίδιοι οι χωριανοί να μπορούν να περιφρουρούν τον τόπο και την οικογένειά τους» συνεχίζει στις δηλώσεις του ο γαλάζιος βουλευτής, που προεκλογικά μιλούσε για «ροζ κουτσουλιά ενός απέραντου γαλάζιου χάρτη».

Ουσιαστικά, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο αναπαράγει τις θεωρίες συνωμοσίας που ακροδεξιά μορφώματα έως και βουλευτές διασπείρουν, αλλά ζητάει και κυβερνητικές αποφάσεις που θα στελεχώσουν τη συνοριοφυλακή με αυτόκλητους τιμωρούς, όπως αυτοί που προσήχθησαν την Τρίτη έχοντας στην καρότσα τους κρατούμενους αλλοδαπούς. Στην ίδια λογική κινήθηκαν και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της Νέας Δημοκρατίας, όπως η Ομάδα Αλήθειας.

«Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά» ανέφερε το βράδυ της Τρίτης στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μήπως θα πρέπει πρώτα να ζητήσει εξηγήσεις από τους ίδιους τους βουλευτές της κυβέρνησης;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter